torstai 5. elokuuta 2021

Kuvia elokuun eka päivinä

Kasvihuoneessa ainakin kukkia riittää. Tomaatteja on jo raakileena ja vesimelonikin jo nyrkin kokoinen. Pienikin sato aina ilahduttaa ja saa ihan lähiruokaa omalta pihalta.


Kanerva on vallannut "kukkapenkin" ja kukkii. Kaunishan tuo on ja saa olla tuossa rauhassa. Luonto osaa valita paikat paremmin kuin minä.

Perhonen "ihasteli" likaista koppimopoa, kun se jäi hetkeksi pihaan kauppareissun jälkeen.


Pihlajamarjat alkaa punertua, mihin tämä kesä taas karkaa. Jotenkin hämmästyin, että on jo elokuu. Helle rasitti ja vei kuukauden kesästä pois sisällä vaan ollessa. Toki elokuu on kesäkuukausi ja varmasti lämpöäkin saamme vielä. Illat alkaa viiletä ja hämärtyä. Nytkin on jo viileää ulkona, vaikka kello on vasta puoli yhdeksän.


Kukkapenkissä kukkii tämä, nimeä en jaksa googlettaa. Onhan tuo kaunis, mutta haluaa vallata koko penkin eli kuritan välillä kitkemällä suurimman osan pois.
Iltataivas eilen naapuriin päin kuvattuna. 
Aika on mennyt kotihommissa ja työhuoneen parissa. Tänään sain työpöydän ja nyt täytyy tehdä loppujärjestely. Mukavasti aika menee ihan yllätys järjestelyssä. Ehkä tämä on jo viimeinen sekoitus ja parempi kuin ennen. Ilolla tekee, kun rahapussi saa olla rauhassa ja ilme muuttuu.
Tontilla ja autotallissa on hiukan tavaraa säilytyksessä. Meillä on onneksi tilaa auttaa edes hiukan sen ajan, kun tarvetta on. 
Nyt olisi aika alkaa miettiä syyshommia ja säilöntää. Kurpitsaa on syöty ja tomaatteja ainakin tulee. Mustikkaa on hiukan lähimetsässä ja puolukkaa paljon, kun kypsyy aikanaan. Täällä ei tule vapaa-ajan ongelmia, kun vaan jaksaa puuhastella. Teen vaan jaksamisen mukaan eli hitaasti ja vakaasti, hih.
Hyvää elokuun jatkoa! Vielä on kesää jäljellä ja nautitaan siitä, vaikka pikku hippusina.

7 kommenttia:

  1. Kauniita elokuun kuvia. Tämä kesä alkaa olla jo loppusuorallaan onhan seuraava kuukausi jo syyskuu. Ennen näin alkoi kunnon satokausi ja kaikenmaailman säilömiset Se oli kiireistä, mutta ihanaa aikaa. Oman maan sato, mikäpä sen parempaa. mutta aika aikansa kutakin, nyt se on osaltani ohi.
    Sinulle mitä parhainta elokuuta ha sadonko´rjuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummeli!
      Vähän minäkään enää säilön, mutta pieniä makupaloja talveksi.

      Poista
  2. Kiitos Marja-Terttu!
    Kasvihuoneesta saa edes kesällä tuoretta ja aina plussaa, jos säilöntää jää. Täällä metsän keskellä ei muuta kasvimaata oikein saa.

    VastaaPoista
  3. Kukkiva kanerva on kyllä kaunis. Meidän pihalle on jostain ilmestynyt saniaista. Tiedän, että varmaan pitäisi se repiä pois, mutta minusta saniaisen lehdet ovat kauniita.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!
      Saniainen on tosi kaunis. Mulla on jokunen luonnosta levinnyt tontin reunalla ja kotkansiipeä, jonka olen saanut. Mä tykkään molemmista.

      Poista
  4. Kauniita kukkasia ja ihanat perhoset. Meilläkin on todella paljon suruvaippoja (iso ruskea perhonen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on näkynyt valtavasti perhosia ja erilaisia. Nyt en ole jaksanut googlettaa nimiä, mutta kauniita on kaikki.

      Poista