perjantai 20. elokuuta 2021

syksyisiä touhuja

 

Monta niin kaunista iltaa ja niitä vaan tuijottaa.

Istuu vaan ikkunassa, vaikka olisi tekemistä. Ehkä sekin aika on tarpeellista, olla vaan ja nauttia näkemästään.
Tatteja nousee ja pakkohan niitä on kerätä. Säilöä ja keksiä ruokia. Tattivoita, tattikeittoa, paistettuja tatteja, tattipannaria, tattipitsaa....Juu tatteja on syöty ja kuivattu. Eihän noita ihania palleroita voi jättää keräämättä, eihän. 


Kantarelli pilkistelee oksien alta ja muutama kasvaa polulla ihan omalla tontilla. Niitä kasvattelen, jos yhden soosin niistä saisi. Rouskuja on jo muutama nähty, jos talven sienisalaatit saisi poimittua.
Omalta tontilta keräämme mitä kasvaa. Kauemmaksi emme jaksa enää lähteä etsimään saalista. Puolukkaa varmaan saamme, kunhan ne kypsyy.
Tämä maisema on vaan niin mua, kiitos siitä.
Sumea kuva samasta maisemasta.
Pihlajanmarjat alkaa punertua eli syksy lähestyy. Illat tummuu eli olisi aika kynttilöiden aika. Mä en nyt vaan ole jaksanut panostaa edes niihin. Teen vaan hommia. Pakolliset ensin ja sitten seuraavat. Ne kynttilät tulee, kun jaksan ajatella niitä. Syksy on ihana, mutta myös työllistävä.

Ihanaa viikon loppua kaikille! Ootte tärkeitä.

6 kommenttia:

 1. Kyllä joskus on hyvä vain olla ja nauttia hetki kaikesta kauniista. Sieniä on nyt noussut kovasti, eilen näin niin kauniita ja komeita kärpässieniä että harvoin olen nähnyt. Tuli siinä mieleen että ota vain sieniä jotka varmasti tunnet. Niitäkö otan kun en tunne kuin ne ja kanttarellit. Niitä en löytänyt yhtään vaikka ihan asiakseni etsinkin.
  Mukavaa alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautimme kuuluu asiaan, mutta kotona on vaikea pysähtyä töiden huudellessa koko ajan. Tosi kauniita kärpässieniä minäkin olen nähnyt tänä vuonna.
   Syksy on vaan ihanaa aikaa. Sinullekin värikylläisiä päiviä!

   Poista
 2. Minä kaivoin tänään esille taas kynttiläkipot ja tänään ajattelin ensimmäisen kerran sytyttää meille kynttilät tunnelmaa antamaan.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Meillä oli sähköt pois joku ilta pari tuntia eli kynttilät palamaan. Mulla on kipot ja kynttilät käsillä ympäri vuoden, kun koskaan ei tiedä katkoista.
  Voimia alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuota maisemaa saa ja pitääkin tuijotella, kun kerran luontoäiti sen noin kauniiksi maalaa. Hukkaan menee muuten hänen työnsä ;)
  Täällä taajaman reunamilla jos tuonne lähimetsään jättää löytämänsä pienet kanttarellit kasvamaan, niin joku toinen ne ehtii keräämään. Olen kyllä tosi laiska sienestämään, puhumattakaan marjojen poimimisesta, joita tykkään vaan napsia matkaevääksi metsässä koiran kanssa tallustellessa. Reissusta kotiutumisen jälkeen olen ollut laiska, suorastaan saamaton. Hävettää, kun en mitään saa aikaiseksi, jahkailen ja pähkäilen vaan.
  Jaksamista sinulle sinne syystouhuihin ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku!
   Teen mitä jaksan. Talvella on hyvä ottaa omista säilöistä, kun ei täällä kauppojenkaan valikoimiin kaikkea kuulu.

   Poista