perjantai 13. elokuuta 2021

mie matkustin kylille

 

Kuvat kyliltä, sillalta, komeat kukat ja hiukan utuinen kuva virralle. Päivä oli sateinen ja sumuinen. Odottelin miestä ja aikaa jäi kuvaamiseen.
Kävin kampaajalla. Vuosi oli kulunut edellisestä käynnistä ja hiukset kasvaneet parikymmentä senttiä. Kampaaja halusi kuvata mun hiukset.  Mietin nytkin, uskallanko mennä. Miehen sairaus mietityttää, mutta hänkin pääsi siistimään hiuksensa. Yksin sain olla melkein koko ajan. Pois lähdin nopsaan, kun uusia asiakkaita tuli.   
Tattikausi on korkattu. Mies löysi nämä aamulenkillä. Siitä innostuneena hän lähti uudelle lenkille ja kuivuri on nyt täynnä tatteja. Pari kertaa on ruualla jo syöty ja tänään tein kokeeksi myös tattivoita. Makoisaa sekin on. Täytyy nyt etsiä kaikki mahdolliset ohjeet tateista ja syödä heti kerättyä niitä. Tänään täytyy vahtia sienet ja purkittaa heti niiden kuivuttua.

Mitäs muuta on päiviin mahtunut?

Mä sain työpöydän ja huone alkaa olla valmis. Rannanpuolen ulko-ovi vaihdettiin uuteen tai siis rakennusmies vaihtoi. Majahan oli alkuaan mökki ja kulku oli rannan puolelta. Kun muutettiin, tehtiin hiukan lisää neliöitä ja etuovi tuli toiselta puolelta. Nyt kuljemme rantaan ja kesäsaunaan alaovesta kesäisin.

Ilves oli tassutellut autotallin luona joku ilta, valvontakamera paljasti. Haikara taivasteli meidän kasvihuoneen nurkalla, kun menin ulos joku toinen ilta. Känny edes pitäisi olla aina käsillä. Harmitti, kun  ei saanut kuvaa. 

Meillä kotieläimiä riittää ja itse itsensä hoitavat. Ai asutaanko me korvessa? Sen saa jokainen päättää itse.

Mukavaa viikonloppua kaikille teille siellä ruudun takana! Palaillaan.

6 kommenttia:

 1. Vuodessa ehtii kyllä hiukset kasvamaan aikalailla. Me olemme mieheni kanssa leikelleet toistemme hiuksia, kutsutaan meidän yläkerran vessaa Krimoun parturi-kampaamoksi :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!
   Sateinen, mutta rauhallinen viikonloppu.

   Poista
 2. No varmasti vuodessa olivat hiukset kasvaneet. Eikö ole outoa pestä hiuksia, ne loppuvat kuin kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesemien helpottuu varsinkin, kun kesä käydään rantasaunassa, jossa ei ole suihkua.

   Poista
 3. Oho! Ja minä kun luulin ettei kellään muulla ole näin pitkää aikaa (5kk) kulunut edellisestä kampaajakäynnistä :D
  Mun hiukset on kyllä tosi kuivat ja kärsineet helteistä ja merivedestä. Saas nähdä kuinka lyhyiksi kampaajan täytyy ne seuraavalla syyskuun käynnillä leikata.
  Ilves on todella komea ilmestys! Kerran olen livenä kaukaa nähnyt. Mieheni oli oikea onnenpoika, kun näki ihan lähietäisyydeltä moisen komistuksen kun Kannusjärvellä ensimmäisen kerran mökkeilimme.
  Täällä meidän kotikulmilla ei näy enää edes siilejä, kun liikennettä ja ihmisiä on jo ihan liikaa eläinten, sekä myös meikäläisen mielestä ;)
  Mukavaa viikon jatkoa teille sinne majalle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonhan täällä eläimiä liikkuu, mutta ovat erittäin arkoja. Valvontakamerasta ne pääosin vain näkee.
   Nyt leikattiin hiukset polkaksi, jos taas käynti viivästyy. Viimeksi kasvatin lyhyistä lapaluiden alapuolelle roikkuvaksi epämääräiseksi huitulaksi.

   Poista