tiistai 16. elokuuta 2016

kurkussa viiniä, kurkkuja purkeissa ja mehua viineistä

Viikonloppun korkattiin tuliaiseksi saatu viinipullo. Olinkin hyvin pehmeä viini. Itse en viineistä ymmärrä, mutta maun vielä maistan. Kiitos hyvästä viinistä!
Tein myös muutaman korvakorun. niistä kuvaa myöhemmin, kun jaksan ne kuvailla. Sadetta saimme myös viikonloppuna eli oli aikaa koruillakin.
Ystävä tarjosi meille viinimarjoja. Maanantaina olimme niitä keräämässä ja keittelen ne mehuksi eilen ja tänään. Samalla mehustin omat marjat pakastimesta. Ihan vanhanaikaisesti Mehu Maijalla keittelin. Samalla sotkin koko keittiön, vaikka siivoilin joka välissä. Joka syksy huomaa että keittiötämme ei muistettu suunnitella säilömistä varten.
Kurkkujakin säilöin purkkeihin talvea odottamaan.
Sainkin tuhlattua pari päivää hellan edessä seisomiseen ja nyt jalat kiittää. Vaikka on työkengät jalassa, mun jalat alkaa krampata pitemmästä seisomisesta. Ei sitä nuorena tiennyt kuin hauskaa on vanhana, niih.


Pari kuvaa sadekuurojen välillä. Aurinkokin piipahti kuurojen välillä. Maanantaina satoi iltapäivällä ja illalla ja tänään koko päivän. Sienet tykkää. Tänäänkin löysin muutaman herkkutatin postireissulla. No postia en kyllä saanut. Kaikkea ei vaan voi saada.
Palaillaan taas, kun sateelta ennättää.6 kommenttia:

 1. Minulla oli onni olla tuo mökin keittiö käytössä silloin kun vielä' urakoin paljon säilykktitä, siellä keitin mehut, tein kurkkusäilötteet ja kurkkusalaatit, tain erilaisia pikkelssejä sun muita säilykkeitä. Nyt en enään, vain muutaman maijallisen mehua keitin, punajuuria säilön vähän mutta muut saa olla, ei ole intoa kun ei ole syöjiäkään. No, pakastan sitten kyllä kaikenlaista kasvimaan tuotetta, osan kuivaan kuivurissa. Ihanaa saada taas kaikenlaista talven iloksi ja kun kauppaan on pitkä matka, ei aina tarvi lähteä kun on varastoa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin säilön vaan mitä meillä kahdella menee eli paljon olen vähentänyt. Kaikki miä omalta tontilta saamme, säilön. Talvella pienentää ruokalaskua ja käyntiä kaupoilla, jotka meilläkin on kaukana. Kaikkeen vaan menee enemmän aikaa ja energiaa kuin nuorena.

   Poista
 2. Minäkin keräsin kaksi sankollista punaisia viinimarjoja. Siivosin ja pakastin. Pitäisi hankkia tuollainen Mehu
  Maija minunkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattilassa minäkin keitin, kunnes sain äidin kuoleman jälkeen alumiinisen Maijan. TYttö löysi kirpparilta teräksisen ja vanha jouti pihan koristeeksi, ei kai sillä enää saisi keittääkään. Helpottaa mehujen keittoa.

   Poista
 3. Heh, mä en jaksa tehdä mitään tuommoisia. Muistan kuinka äiskä teki joskus mehua ja sain kunnian välillä availla tuota mehumaijan "lukkoa" ja päästää mehua kattilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella saa ruokalaskuun helpotusta, kun jaksaa noita omakasvattamia säilöä. Vaikka saahan nykyisin kaupasta kaikkea, mutta tietääpä ainakin mitä syö.
   Mukavaa elokuun jatkoa sinulle!

   Poista