lauantai 25. maaliskuuta 2023

Salaattia ja nakkisoppaa

 

Kevään ensimmäiset tulppaanit miehen syntymäpäivän kunniaksi.

Juhla-ateria miehelle ja treffipäivä meillä kotona. Edellisenä päivänä tarvitsin pikaruokaa, kun poika oli tyttönsä kanssa tulossa pikavierailulle. Keittoa jäi ja mies pitää keitoista eli synttäriateria oli siinä. Samalla treffattiin omassa keittiössä, kun olen lukenut pariskuntien tarvitsevan niitäkin...no joo kai se olisi joku muu paikka.
Ostin pari ruukkusalaattia. Ne koristavat nyt pöytää ja samalla on nopea napsia päivän salaatit. Istutan ne multaa, kunhan lehdet on syöty. Toivon saavani ne uuteen kasvuun. 
Sain tilauksen vaatettaa pikkuketun. Kettu ei joutanut jäämään meille malliksi eli yritin tehdä mittojen mukaan. Kankaitakaan minulla ei enää ole eli pikkupyyhe ja mun puseron helma saksittiin. Pitsin paloja löysin muuttolaatikoista koristeeksi. Nyt vaan odottelen kettua tänne sovitukseen. Ehkä joudun uudet tekemään, mutta toivotaan parasta. Ompelin nuo käsin, kun täällä ei ole oikein koneelle paikkaa. Ruokapöytää en viitsinyt vallata, kun nuo oli niin pieniä ommella.

On tämä mummo jotain puuhaillut, vaikka päivät tuntuu käsistä karkaavan. Joku aurinkoinen päivä toi ajatuksen tuolista pihalle, mutta lumikasat ovat esteenä. Minun voimilla niitä ei siirretä eli odotellaan sulamista.

Vesi tippuu räystäistä, mutta lunta ja pakkastakin on luvattu. Kevät tulee keikkuen ja aikanaan.

Hyvää maaliskuun loppua kaikille! 

6 kommenttia:

  1. Upeat tulppaanit. Ne tuovat aina kevään. Oletpas ollutkin ahkera. Kivoja vaatteita olet ommellut. Isotöistä tosin ommella käsin, mutta mitäpä ei mummo pikkuisen eteen. Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  2. Ihanat vaatteet on ketulle tulossa.
    Meilläkin on usein treffit ihan kotona, katsellaan leffaa ja syödään jotain mistä tykätään. Ei sitä sen kummoisempaa tarvitse tehdä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!
      Paras kotona, vaikka vaihtelukin virkistäisi.

      Poista
  3. Kiitos Marja-Terttu! Lunta satelee kevään odotuksessa.

    VastaaPoista