maanantai 23. joulukuuta 2019

Toivotan jokaiselle oman oloista joulunaikaa!

 Pari puulintua paikalliselta tekijältä olen ostanut joku vuosi sitten. Esillä nuo ovat koko vuoden, mutta nyt nostin pöydälle. Ne ovat niin kauniita ja jouluisiakin.
 Korillinen tuohijuttuja ja lahjaksi saatu puulintu ja puiset tulppaanit. Noita tulppaaneja mulla on muuallakin, pieniä kauniita.
 Joku vuosi innostuin tekemään noita palloja, kun luin Marjo Kauppilan, Heini Kylmän Paperista Joulun taikaa-kirjaa. Marjolla oli kauniimpia, mutta pidän noistakin. Joka asiassa ei voi olla paras, hih.
Marjo oli tosi taitava askartelija, mutta hänen aikansa oli suuntautua muualle. Minulla on hänen kirjansa, josta voi ammentaa ideoita.

Pari tekemääni joululiinaa pääsee jouluksi pöydälle. Taitaa noita muutama olla maailmallakin, en vaan enää muista monta. Meille riittää nuo pari.
Meillä on enää tosi vähän koristeita, kun olen antanut lapsille ja osa on hajonnut vuosien varrella. Vähempi on parempi ja kuustahan meillä enää ole. Kuusi oli aina pienten lasten ilona ja nyt lapset viettävät joulua omissa kodeissaan.

Märkää lunta meillä on vielä ja on luvattu, että joulu on valkea. Taitaa joulupäivänä lunta tulla taas lisää. Märkää tuolla on ja sivuteillä paikoin liukasta.

Viikonloppuna ajelimme kaksivuotiaan syntymäpäivillä. Silloin oli tosi liukasta myös osalla suurempia teitä. Onneksi taitavan kuskin avulla pääsimme perille turvallisesti.
Kaksi vuotiaan lahjapaketti avautui ripeästi.  Pehmeä paketti, hymm? Jospa pukki toisi kovemman paketin.
Tonttutyttö puhalteli reippaasti kynttilän sammuksiin ja ihan ilman apua. Paljon on taas vuoden aikana kaikkea uutta opittu. Kakun maistelun jälkeen pelasimme ja piirtelimme yhdessä. Mummoa ilahduttaa, kun lapsi jo muistaa ja tunnistaa. Harvoin nähdään, kun ei ihan vierekkäin asuta.
Heillä oli kuusi koristeltu ja muutenkin kaikki niin jouluista. Ihana joulun aloitus meille.

Kotiin tullessa käville tytön perheen "ilona", kun heillekin sattui vapaata. Näimme myös isompaa lapsenlasta, kun hänellä oli sen verran vapaata.
Kun lapset asunnot samalla suunnalla, saa samalla reissulla nähdä kaikkia, jos vaan vapaat sattuvat kohdalle.

Nyt saamme vaan olla ja katsella sataako vai paistaako ulkona. Ruuankaan vuoksi ei tarvitse kotoa poistua ainakaan viikkoon, tai loppuvuoteen.

Aamulla meidät on kutsuttu brunssille ja sen jälkeen erakoidumme Majalle kahdestaan.

Hyvää ja teidän näköistä joulua lukijani! Toivon, että se joulun taika koskettaa teitä ja saatte rauhan edes hetkeksi omalla tavallanne! <3 p="">

8 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat♥ Hyvää ja rauhaisaa joulua♥

    VastaaPoista
  2. Hyvää Joulun aikaa Sinulle Majan Molla!

    jk.käyppäs hakemassa itsellesi "tonttu-nimi"..blogistani (tarina 22.12)Tarvitset sitä Arvontaan tammikuussa:))

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja voi mikä suloisuus. <3 Pieni prinsessa. <3 Sydämellistä uutta vuotta 2020 Marketta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia!
      Oikein ihanaa uutta vuotta sinullekin, ystäväni! <3

      Poista