lauantai 14. joulukuuta 2019

Joulun odotusta ilman turhaa tohinaa

 Lumiukko perhe muutti jo terassille. Olen tämän pelastanut roskistuomilta.
 Sain tämän pikkujoululahjaksi eräältä oppilaalta, kun olin joskus apuopena.
 Tonttu on hypännyt lehtikaktuksen oksalle katselemaan kukkaa.
 Harmaata järvenselkää, jonka takana voi nähdä valoa.
 Pilviä lahden takana.
 Kuu kurkisteli rantapuiden takaa jo iltapäivällä.
 Aamun värejä ja hiukan huurretta maassa.
Välillä on lunta, joka seuraavan päivän vesisateissa muuttuu jääksi. Koskaan ei aamulla tiedä, onko lunta, jäätä, vai sula maa. Pimeetä on aina, se ainakin on varmaa. Valoilmiöt kestää muutaman minuutin, jos sitäkään.
 Hyasintin ostin pöydälle.  Tonttu hyppäsi heti sen tarkastamaan ja oli kuulemma ihan kelvollinen.
Kun aamulla leivoin sämpylöitä, huomaisin pukin kurkkivan keittiön ikkunasta ulos. Ehkä pupu hyppeli siellä. Olen pari kertaa valvontakamerasta nähnyt pupun loikkivan pimeässä meidän pihalla.

Me emme vaihtaneet mattoja vaan lisäsimme niitä. Vanha lattia on kylmä ja kaikki matot on tarpeen lattialla.
Saunaan ja pesutilaa yritin siivoilla, koska sille oli tarvetta. Sen verran siivoan ennen joulua, että ei ihan pyhinä sille olisi tarvetta. Samoin varaan ruokaa, että pärjätään pyhät. Kaksin olemme pyhät eli tarvetta ei paljoa ole.
Pullaa ajattelin leipoa hyvä tuoksun takia ja mies pitää kanelipullista. Kaiken muun ostan valmiina. Olen siis laiska emäntä ja uskallan sen tunnustaa.

Otan lahjapaperin ja pakkaan inhottavan tarpeellista ja halpaa lapsille lahjaksi. Tonttutyttö saa toivottavasti edes hiukan mieleistä paketista.

Mukavaa joulun odotusta kaikille ja muistakaa myös nauttia ja pysähtyä välillä!

6 kommenttia:

 1. Kävin tänään lähimarketissa ruokaostoksilla ja pakenin alta aikayksikön sitä hirmuista ihmisvilinää, hyörinää ja hössötystä. Paljon näkyi tuimia ilmeitä ja kuului kiivasta puhetta. Turhaa stressiä sanon minä ;)
  Maanantaina, vapaapäivän kunniaksi, meikämammakin aloittaa ns. joulusiivouksen sauna- ja pesutiloista. Sitten ei tarvitakaan kuin normi imuroinnit ja pölyjen pyyhinnät, niin tämä tupa on valmis joulunviettoon.
  Laatikot ostan valmiina ja vähän niitä "tuunailen" mm. voilla/kermalla ym. epäterveellisellä ;) Meille tulee kokonaiset kolme aikuista syöjää itsemme lisäksi, joten eipä tartte kassitolkulla ruokia kaupasta kotiin kantaa, ja hyvä niin.
  Kiitos Marketta ja oikein rauhaisaa & rentoa joulun odotusta sinne teillekin 🖤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin saa kaikkea valmiina ja miksi niitä ei hyödyntäisi. Ennen sitä mahdollisuutta ei ollut, kun pieniä määriä itse ainakin tarvitsen.
   Kiitos Asku! Niin monen touhujoulun jälkeen osaan jo ottaa rennosti.

   Poista
 2. Juuri näin pitääkin Joulun tulla, ilman sitä mahdotonta hössötystä. Ne joulut on jo takana kun kamala kiite oli ainoa odotuksen riemu. Piti tehdä sitä ja piti ostaa tätä, Nyt saa kaikessa rauhassa tehdä kaiken ja juhla tulee ja menee ihan samallalailla kuin noina kiireen vuosinakin. Enään ei voimatkaan riittäisi kaikkeen siihen touhuun jota ennen teki, mieliki rauhoittunut, enään ei odota itseltään liikoja. Joulu tulee ja menee tälläkin vauhdilla.
  Sinulle toivon kaikkea hyvää ja ennenkaikke terveyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena teki ja touhusi. Kun valmista ei saanut ja lapsille halusi laittaa, oli vaan jaksettava Nyt vaan saa nauttia talven hämäryydestä ja rauhasta.
   Kiitos mummeli!

   Poista
 3. Rauhaisaa Joulun aikaa Sinulle ♫ ♥ ♫

  VastaaPoista