lauantai 10. elokuuta 2019

Kävin sienessä, ai saalis? Ilma oli kaunis jne jne


 Tänään oli taas kaunis aamu ja otin ihan kameran esille. En vaan ymmärrä, miksi kamerassa ei pysy päiväys enää päällä. No onhan se jo 14-vuotta vanha, mutta silti.
Monena aamuna. aamuyöstä, olen ihaillut kaunista auringonnousua, mutta en vaan ole jaksannut kuvata. Se vanhuus kai?
 Tänään ajelimme pitkin metsäautotietä.
 Puut olivat kaartuneet tien päälle,
 mutta jatkoimme vaan matkaa tuttuun sienipaikkaan.
Täällä on satanut tosi vähän ja nyt jo pelkäämme riittääkö kaivossa vesi. Kasteluun käytämme järvivettä, joka sekin on tosi alhaalla. Pyykkiä pesen vaan pakolliset ja itsemme pesemme rantasaunalla järvivedellä. Elämä hankaloituu tosi paljon, jos kaivo kuivuu. Toisekseen kaikesta on selvitty ja sateita odottelemme rauhassa.
Juu olihan siellä "kosteikossa" sieniä ihan neljä kappaletta, kuivuneita sammaleen alla. Kai mä nuo löysin melkein "hajulla", kun kaikki ympärillä ratisi kuivuuttaan ja tyhjyyttä. Meillä on sieniä aina vuoden tarpeeseen paitsi suolasieniä, ne kerätään joka vuosi uudet. Muita kuivailen varastoon hyvinä vuosina. Mutta se harrastus ja samoilu metsässä, raahustus mulla, ja saalistuksen ihanuus.

Kesäkurpitsoita olemme saaneet jo ruokaan, mutta muuta saamme vielä odotella. Kaiholla katselee kuvia edellisiltä vuosilta kaikesta sadosta. Nyt taas alkaa yöt kylmentyä, kun ne ei edes täällä ole lämminneet. No ei kuin todeta, että aina ei voi onnistua. Yleensä tämä aika vuodesta on yhtä säilömistä ja nyt, kun sitä ei ole, ei osaa muutakaan tehdä. Hoidan mä aivojani ja teen ristikoita, hih.

Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kiitos, kun olette siellä!<3 p="">

6 kommenttia:

  1. Sieniä minäkin olen vasta yhden satsin saanut. Onneksi sienenmetsästykausi on vielä pitkälti menossa ;) Ristikoita ja sudokuita minäkin rustailen silloin kun malttaa istua paikallaan, hyvää aivojumppaa! Toivotaan vettä kaivoon ja kauniita elokuun auringon nousuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on tovoa sienistä, jos sadetta saadaan.
      Kiitos Onneli ja samaa sinne!

      Poista
  2. Täällä jo tuulee ja kerää pilviä. Saa nähdä saadaanko sadetta.

    VastaaPoista
  3. Voi ihanaa. Minäpä laitan sinne tiedot tulemaan.

    VastaaPoista
  4. Kesä oli aika kuiva (taisolla koko heinäkuu,ilman vesisadetta),mutta nyt on taivaan kansi revenny,isoja vesipisaroita ja rankkoja kuuroja.
    Tiedän tunteen ...jos kaivossa alkaa vesi vähenee,Lapsuuskodissani,haettiin joka ikinen käyttö-vesi vajaan kilometrin päästä,vesipostista,,,(aina kuivina kesinä)
    Olen jemmannu,vettä? 1000l +4x200l,kasteluun ...nyt vois tehä sanomalehistä niitä prikettejä,nyt ongelmana ettei niitä saa kuivaksi kuin ilman kosteus niin korkea:((liotetaan väljässä vedessä...kun oli lämmintä ei uskaltanut alakaa tekkee,mansikkamaa+muut huutivat vettä,ja kaikki ylimääräinen seis!!! :))
    meinaan jonku tehä (uusia sytyke -prikettejä:)
    On sinulla hyvä !!!!sieni-nenä:))
    sentään neljä löysit;)
    Pakasteesta otin viimeisen kanttarellirasian ja aion tehä suolasenpiirakan?,saapa nähä onnistuuko?


    en oo käyny kattelemassa,ollenkaan,sieni tilannetta.
    Minulla suolasieniä kellarissa karvarouskuja/kangassieniä:
    Ja herkkutatteja kuivattuna joku purkki;)
    Kiitos Sinulle Majan-Molla! (sinun blogilla on niin kaunis nimi;)
    Oikein tunnelmallista elokuuta!
    Hyvää vointia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen ukosti ja paukkui oikein kunnolla. Onneksi vaurioilta säästyimme. Tunnin sähkökatkos oli aamulla eli jossain ehkä vaurioita oli. Aamukahvin saimme, kun juomavettä on aina varattu ja kaasulevy toimii.
      Leppeää elokuun jatkoa sinulle Liisa!

      Poista