torstai 27. joulukuuta 2018

ja luntakin riitti

 Jouluhan alkaa postilaatikolta. Saimme taas paljon kortteja. Haluan kiittää kaikkia, jotka tätäkin perinnettä jaksaa vaalia. Ilo noita on katsella ja muistella hetkiä ystävien kanssa.
 Sain muutaman kortin myös harrastuksen kautta saaduilta ystäviltä. Kiitos, kun jaksatte muistaa minuakin!
 Meidän joulukoristeet ovat enää hyvin vähäisiä. Lapsille olen jakanut paljon koristeita ja säästänyt vaan muutaman itselle. Nämä puutulppaanit ja pienikori tuohikoristeilla ovat minusta jotenkin jouluisia.
 Viime vuonna ajattelin tehdä karkkikuusia, mutta taisi unohtua karkkien osto. Sitten koristelin kuuset muuten ja nyt meillä kummallakin on oma kuusi.
Itsekirjailtuja joululiinoja on muutama vielä itselläkin ja ne nostan pöydille. Tässä varmaan entiten katseltu liina kaukosäätimien alla, hih.
Tytär kävi perheineen ennen joulua ja joulutähti tuli heidän mukana meitä ilahduttamaan.

Viikonloppuna nautimme kalaa monessa muodossa ja blinenä, sienisalaattia, mätejä, sorsapaistia, karjalanpiirakoita. Kaikki jäi kuvaamatta, kun vaan nautimme ja seurustelimme.

Tytär perheineen ajeli aattona omaan kotiinsa.

Aattona olimme veljeni luona perinteisesti brunssilla. Missään ei maistu riisipuuro niin hyvältä kuin heillä aattoaamuna.

Joulun olimme kaksin kotona. Joulun ruuat on aina karjalanpaisti kera laatikoiden ja piirakoiden. Kolme päivää saa vaan lämmitellä  ja löhöillä. Puita oli takkaan kannettava ja kerran tiekin lanattava.


Maisema ulkona oli hyvin jouluinen ja muita koristeita ei kaivannutkaan. Kaunistahan tuo on, mutta hyvin painavaa. Muutaman kerran jo sähkökin pätki, mutta onneksi vaan kerrallaan muutaman minuutin.

Tuota valonauhaa ihailen usein ikkunani takana. Nyt, kun puun oksat ovat lumiset, maisemaa ei voi moittia.
Nämä linnut olivat lenähtäneet kynttilähyllylle joulun aikaan. Taitaa sitä jouluntaikaa riittää meillekin vanhoille tänne keskelle ei mittää.
Vai onko tämä merkki polttaa vähemmän kynttilöitä ulkolyhdyissä
Eilen etsin jo sukkakutimen esiin, kun alkoi löhöily pitkästyttää. Samalla huomasin, että neulejälki on luvattoman huonoa. Oliskohan aika neuloa hiukan useammin ja enemmän, kun sukkalankojakin varastossa riittää, hymm.

Mukavia talvisia päiviä teille lukijani!

11 kommenttia:

 1. Ihania juttuja ihan kaikki ja olen onnekas, kun sain sinulta maailman ihanimman synskäkortin. Kiitos vielä siitä. <3 Sydämellistä loppuviikkoa Marketta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö Tiia, se oli vaan yksi kortti ja ihan vaan oma räpellys. Oli mielenkiintoista selvittää osoite ja että se oli oikea.
   Ihania loppuvuoden päiviä!

   Poista
  2. Oli aivan oikea osoite. <3 Pus ja halit Marketta <3

   Poista
 2. Ihanan rauhalliset ja perhekeskeiset joulupyhät olette viettäneet ♥
  Mukavaa että mekin saimme valkoisen joulun, se kun ei ole varsinkaan täällä etelärannikolla mikään itsestäänselvyys :)
  Lempeitä, leppoisia vuoden viimeisiä päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku!
   Meidän vanhojen joulut alkaa olla rauhallista oleilua ja hyvä niin. <3

   Poista
 3. Onnea Uudelle Vuodelle 2019 ♥ ♫ ♥

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta sinne ja olet varmaan kuullut lauseen "vähän on enemmän" tai jotain sinne päin. Ei minullakaan ole montakaan koristetta jouluna. Lapsenlapsen takia hiukan kuitenkin. Hän oli mun luon viisi vrk joulun jälkeen kylässä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uukka! Samoin sinulle hyvää uutta vuotta!
   Tonttutyttö vaan piipahti jouluna meillä ja armeijanpoika on jo nähnyt kaikki koristeet, mutta aina edes hiukan.

   Poista
 5. Parhaat hetket ja herkut jäävätkin usein kuvaamatta ja hyvä niin... silloin se hetki on ollut läheisten kera intensiivinen <3 Valoisaa vuotta 2019 teille sinne luonnon rauhaan.

  VastaaPoista