keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Vekaran kioskin tarjoilut

Juhannusviikon stailattu keittiö; nieriä odottamassa savustamista. Kiitos vieraiden kalastusonnen!Maakuntamatkailua lossin taakse tytön perheen kanssa. Mitähän kivaa lossin takaa löytyykään?Kummitytön avaama kesäkioski. Tarjonta on jo aika runsas, vaikka ensimmäisiä päiviä on auki.
Tarjolla oli makoisaa raparperipiirakkaa kera vaniljakastikkeen. Maistoin palan olipa makoisaa. Itse söin aivan ihanan karjalanpiirakan. Se oli niin maukas, että en muistanut kuvata. Pulliakin oli tarjolla, mutta kaikkea emme jaksaneet maistaa.
Hän paistaa joka aamu tuoreet leivonnaiset ennen kioskin avaatumista eli tuoretta ainakin on. Gluteenitontakin on saatavilla, vaikka se ei ole hänen leipomaa. Pienestä keittiöstä ei pysty erottamaan eri tilaa , kuten täysin gluteeniton vaatisi.

Jos matkanne suuntautuu Sulkavalle, muistakaa piipahtaa Vekaran kioskilla. Se sijaitsee Vekaran-lossin Imatran puoleisella rannalla. Samalla pääsette nauttimaan lossin kyydistä. Sekin poistuu täältäkin muutaman vuoden päästä, kun silta valmistuu.

Piipahdelkaa pienissä kaupoissa ja kioskeissa  matkanne varella. Silloin saatte tuoreimmat matkaeväät ja maakuntienkin herkkuja on monessa tarjolla.

Meillä ilta jatkuu savustuksella ja saunomisella, kun kalastajat kotiutuvat.
Mukavaa kesäistä iltaa kaikille!
6 kommenttia:

 1. Tuttu lossi, mutta eipä ole tullut kioskilla poikettua. On se varmaan outoa, sitten kun eka kerran sillan näkee. Hauskaa Juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi varmaan tosi outoa uusi silta, mutta monen matkaa helpottaa.
   Hyvää juhannusta myös sinne!

   Poista
 2. Onpa ihanat kesäkuvat ja oi oi tuota savukalaa. Ihanaa varmasti.

  Oikein Ihanaa Ja Nautinnollista Keskikesän Juhlaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savukala oli tosi maukasta.
   Hyvää juhannusta myös sinne!

   Poista
 3. Olipa kiva postaus ja kyllä juuri pienyrittäjiä tulee tukea ja saa taatusti parhaimmat herkut. Ihana paikka. <3

  Oikein leppoisaa ja mukavaa juhannusta Marketta <3

  VastaaPoista