tiistai 5. syyskuuta 2023

Sieniä ja taivaan kauneutta


 Eilen illalla katselin taivasta omalta takapihalta, kun se loisti aidan takana.
Nappasin kännykän ja taapersin meidän kadulle ja nappasin avarimmilta paikoilta muutaman kuvan. Rannalla tottui, että avaruutta riitti kuvaamiseen. Täällä täytyy poistua omalta neliötä aitojen takaa, että saa edes jonkinmoista kuvaa. Taivas oli upea eilen, vaikka eihän kännykkä sitä osaa toistaa. Näissä tilanteissa on oikeaa kameraa ikävä.

Olen puuhaillut jotain pientä. Pikku neidille tein oveen pikku taulun. Löysin laatikosta kirjontakangasta ja muutaman lankanipun. Suurimman osan noistakin lahjoitin ennen muuttoa pois, mutta mukaankin riitti.
Barbillekin tein vielä muutaman vaatteen, mutta sen nyt ainakin laitan tauolle. Mun nakkisormille on melkein mahdotonta hommaa.
Kanttarelleistakin edes yksi kuva löytyi. Nämä siivosin kyläreissulla ja sain kastike tarpeet mukaan.
Tytöltä sai satsin ja ystäväkin antoi ison kasan. Pakastelin niitä talven iloksi. On onni, kun ihmiset muistaa meitä nyt, kun sienimaastoja ei täällä ole tiedossa. Uusien etsimiseen ei ainakaan mun voimat enää riitä.


Tytöllä on ongelmia pyykkikoneen ja ruohonleikkurin kanssa ja soitteli neuvoja isältään. Ajelimme hänen luokseen tutkimaan tilannetta. Leikkuriin mies keksi apuja ainakin hetkellisesti. Pyykkikonetta ei osannut korjata. Tyttö täyttää täysiä kymmeniä piakkoin ja hyväksyi lahjaksi pyykkikoneen. Meillä helpotti lahjan etsintä ja tyttö pääsi pesemään pyykkejään.

Kurkkuja säilöin, kun takapihalta tuli sen verran. Kukkakaaliakin ostin halvalla ja pakastin muutaman pussin.
Joskus suositeltiin polttamaan valokuvat CD:lle talteen ja minähän tunnollisena sen tein. Poika toivoin, että siirtäisin ne ulkoiselle levylle. Hän saisi ne sieltä talletettua pilveen. Onneksi mun vanhemmassa läppärissä on CD-asema ja nyt sitten siirtelen niitä. Onhan niissä lasten historiaa, jos myös kaikkea turhuutta.

Mukavaa alkanutta syksyä kaikille! 
Palaillen, kun keksin aihetta ja kuvia tästä mun kuplasta rivarin syövärissä.

6 kommenttia:

 1. Meillä ukkeli siirsi kaikki kuvat ja ovat ulkoisessa muistissa. Pysyvät niin hyvässä tallessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen uudemmat kuvat siirtänyt ulkoiselle aina pari kertaa vuodessa. Nuo vanhemmat on vaan jääneet noille levyille.

   Poista
 2. Minultahan hajosi läppäri ennen meidän muuttoa tänne uuteen kotiin ja tänään sain käyttöön vihdoinkin tyttären vanhan koneen. Ihanaa taas päästä lukemaan kaikkien kuulumisia blogeihin, on ollut vähän hankalaa kännykällä ja omatkin postaukset ovat jääneet tekemättä. Kuvat vanhasta koneesta ehdin onneksi siirtää pilvipalveluun ennen koneen hajoamista.
  Leppoisaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista