perjantai 22. huhtikuuta 2022

kevättä hiljalleen tännekin

lehtikaktukset kukkivat sopivasti pääsiäisenä
 
tyttö toi pääsiäiskukat

alppiruusut ponnistaa lumen keskeltä
rantamaisema tänään
lumikasa pienenee ja ikkunastakin jo näkee, hiukan risuhaittoja
joku aamu kello viisi

Pääsiäinen oli ja meni. Lapset piipahtivat perheineen täällä rannalla meidän ilona. Usein ajattelen, kuinka yksin olisimme ilman lapsia. Tämä tilanne vaikuttaa, että ihmiset ei liiku, mutta ikäkin siihen vaikuttaa. Mekään emme jaksa enää ajella kuin pakolliset menot.

Lumet sulaa hiljalleen, vaikka yöpakkasia onkin. Joutsenet, kurjet, hanhet, lokit ja muut linnut pitävät ääntä joka puolella. Kaulushaikara puhalteli pulloon tänään aamuyöstä ja mustarastaat putsaavat kukkapenkkejä.

Mukavaa huhtikuun loppua!

6 kommenttia:

 1. Näin se kevät pikkuhiljaa etenee, ellei nyt sitten kovin kylmäksi heittäydy. Kevään voimaa on saanut taas kokea kun kukkamaan kulma vapautui lumesta, heti oli siinä krookukset kukassa vaikka vieressä vielä hanki.
  Valpurin päivä lähestyy ja vielä on paksujakin lumisia paikkoja, ei sula vapuksi pois, mutta varmaan jo juhannukseksi.
  Oikein hyvää kevään jatkoa sinne teille!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli!
   Talvi ei hellitä helposti otettaan tänä vuonna, mutta kaikki aikanaan.

   Poista
 2. Meillä pääsiäinen meni taas kerran paattia rannassa kunnostaen. Lähellä asuva vävypoika kävi auttamassa kippariani maston nostossa, koska minä en pysty rikkinäisten olkanivelieni takia enää siihen(kään) hommaan.
  Meillä on suurin osa pihasta vielä lumen peitossa, mutta olkoon. Eipähän tartte haravoida eikä mitään muutakaan siellä tehdä ;) Olo on 1,5 viikon venehommien jälkeen melkoisen uupunut ja kroppa kipuilee sieltä sun täältä. Nyt lepäillään ja odotellaan ilmojen lämpenemistä.
  Vielä joudutaan odottamaan värejä ja tuoksuja, mutta ainakin äänimaailma alkaa olla hyvinkin keväinen, ihanaa!
  Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa sinne teille ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku!
   Vappu on tulossa, mutta vappumekot saa olla kaapissa (onneksi mulla ei sellaista ole). Pihalla on onneksi hiukan sulaa, että pääsee tassuttelemaan.

   Poista
 3. Siellä on kyllä ihanat näkymät järvelle. Täällä alkaa paikat olemaan sulaa, varjoisimmissa kohdissa vielä pieniä lumikinoksia. Äitini pihalla kasvaa kivasti jo krokukset. Omalle takapihalle en ole vielä tehnyt vierailua kunnolla...viimeksi upposin hankeen kun sinne yritin :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!
   Tuo järvi on vaihtuva maisemataulu, johon ei koskaan kyllästy.

   Poista