torstai 3. helmikuuta 2022

Hups, se on jo helmikuu

 

Mukavaa helmikuuta kaikille!

Minäkin sain aikaiseksi postata tänne ja muutaman kuvankin napsin tänään. Niin monta asiaa on kesken, mutta niistä ei ole kerrottavaa ennen kuin tapahtuu todella. Olen opetellut tekemään asioita uudella tavalla, no ainakin ruokaa. Työhuonetta käyn läpi, välillä fiilistellen ja välillä roska-astiaa täyttäen.

Meilläkin on lunta kuten varmaan melkein koko Suomessa. Meillehän tämä ei ole uutta, vaikka välillä täälläkin on vähemmän lunta ja enemmän jäätikköä.
Mies sai katsastettua meidän vanhan uskollisen koppimopon ja taas pääsee ruokakauppaan. Pari kertaa hän joutui kaupunkiin ajamaan ja kummallakin kerralla oli lumisade ja huono ajokeli. Onneksi hän sai katon alla odotella eli tytön luona
Potkuri on pihassa, kun sillä saa näppärästi ilman kantamatta roskia viedä. Meillä on roskis mäen päällä ja sinne matkaa kertyy. Nyt kun olen raivannut kaikkea, myös roskiin kertyy painoa. Taitaa olla tikkaatkin lumen alla, kun poika kävi lumia tiputtamassa. Onneksi on suojassa aurauskalustoa ja voihan sitä vielä täällä alhaalla tarvita.
Kävimme tänään ruokakaupassa ja katselemassa kylillä lumisien maisemien keskellä olevia talon kattoja. Paljon on sinnekin rakennettu sen jälkeen, kun me lähdimme maailmalle ruokarahoja keräämään.

Verkkoja on vesille viritelty, mutta aika näyttää saammeko saalista. Elämme mielenkiintoisia aikoja. 
Jatkan menneisyyden penkomista ja hävittämistä ja uuden opettelua hellan ääressä. Näin pysyy eläkeläinenkin pirteä, kun tekeminen ei lopu. Onkohan tämä sitä minimaalisuutta, jota nyt toteutan eli ole ajan syrjässä kiinni.

Mukavaa kuun jatkoa ja sitä helmeilyä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvää helmikuuta myös sinulle! Uutta lunta taas luvassa aikalailla. kai sitä tänne vielä mahtuu, tulee jo mieleeni Lapsuuden talvet, silloin oli joka ainut talvi lunta paljon, niin ainakin muistelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli!
   Onneksi täällä maalla on tilaa lumelle, kun sitä taas lisää on tulossa.

   Poista
 2. Mukavaa helmikuuta. Meillä on lunta myös yli 50 cm. Palomiestuttumme kävi pudottamassa lumet katolta keskiviikkona. Oli jo aika paljon lumikuormaa. Ukkelia en enää katolle päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkuli!
   Lumenpudotukset on jo nuoremmille jätettävä. Onneksi poika on käynyt auttamassa.

   Poista
 3. Hyvää helmikuuta sinulle. Lunta tosiaan on jo enemmän kuin tarpeeksi ja nyt voisi jo kevät tulla.
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!
   Kevättä jo kaipaa, vaikka se onkin pelottavaa jopa tänä vuonna.

   Poista
  2. Tääläkin lumikasat senkun lisääntyy ja lumityöt on hyvää liikuntaa☺
   Kaunista viikonloppua Sinulle Marketta ♥

   Poista
  3. Kiitos Marja-Terttu!
   Meillä konevoimalla hoidetaan lumityöt, kun omat voimat ei enää riitä edes pihaa puhdistamaan ( ja tietäkin on kilometri puhdistettava)

   Poista