maanantai 28. kesäkuuta 2021

Meidän kahden juhannus

 

Aaton olimme kahdestaan ja lämmitimme rantasaunan. Istuimme hetken pavilla saunan jälkeen ja kuuntelimme luonnon ääniä. Olin jo menossa nukkumaan, kun alkoi sade. Hetken päästä alkoi jyrinä ja vettä tuli kaatamalla. Se siitä nukkumisesta. Kuuntelimme ja katselimme, kunnes maailma hiljeni hiukan. Yölläkin murisi ja satoi, johon heräsin.

Aamulla miesten kalavene kellotti ihmeellisesti, mutta annoin miehen nukkua. Vettä tuli aamullakin rivakasti ja ajattelin, että vahingon voi korjata myöhemmin. Traktorilla vene nousi maalle päivällä. Pohjassahan se makasi vesilastissa. Onneksi meidän ranta on matala ja polttoaine oli pysynyt säiliöissä. Ihan kiva juhannuspäivä, juu.

Saimme kutsun pihakahveille mielenkiintoisen mökin pihaan.  Vanha mökki ja aivan tähden muotoinen, sakarat joka ilmansuuntaan. Nuo vanhat mökit on ihania, omalaatuisia. Voiko joku jaksaisi ne pitää kunnossa!
Majakka Saimaan rannalla edellisen mökin lähellä.

Pilvet Saimaan yllä. Aikoihin en ole ollut edes Saimaan rannalla, vaikka asumme muutaman kilometrin päässä Saimaasta. Eihän kenenkään rantaan voi mennä ilman kutsua. Se tuoksu oli erilainen kuin meidän pienessä järvessä. Hiukan muistutti merta, jota kaipaan niin. Käppäilin ja kuvailin ja nautin. Olimme vaan muutaman hetken päästä kotoa ja mä olin melkein kuin ulkomailla. Juu sain mä kahviakin ja mansikkakakkua ja hyvää seuraa. Mollalla oli ihan onnenpäivä.
Tänä aamuna heräsimme ilman sähköä. Saimme nauttia mökkitunnelmasta; kahvista kaasulevyllä keitettynä ja ulkohuussista, jees. Onneksi sähikäinen palasi pian, jotta pakasteet säilyi.
 
Juhannuskukat Saimaan rannalta ja pörriäinen.
Meillä oli hyvä juhannus, vaikka olikin vene-juttu, josta ei vielä tiedä toimiiko se. Mies ei ole jaksanut tutkia helteen takia. Kaikki aikanaan.

Mukavaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Sade tekee hyvää luonnolle ja saa kaiken kukoistamaan. Toivon sadetta sinnekin.

  VastaaPoista
 2. Täällä tuli viime torstaina vettä ihan kunnolla. Ystävän luona oli pihakin tulvinut ja tehnyt nurmelle lammen.
  Kivan rennon kuuloinen juhannus teillä ollut, miinuksena tuo veneen uppoaminen.
  Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!
   Juhannus oli hyvä. Piristys tähän puolentoista vuoden kotona olemiseen.

   Poista