tiistai 8. kesäkuuta 2021

kaikkea sieltä ja täältä eli mie oon hengissä

                                       

                                           Naapurilla on hieno voikukkapelto.


Bongasin pari korvasientäkin, mutta annoin niiden jäädä. Niissä on sen verran työtä, että paria en ala tuunata.
Viikonlopun herkku ruuat: pottuja, kasviksia, nakkikastiketta ja mansikkakiisseli. Vanhan ajan ruokaa ja hyvin kelpasi. Lapsenlapsi söi kiisseliä välipalaksi ja tuumaasi, et mummo on hyvä kokki. Mullahan itsetunto nousi. Vanhanajan ruualla lapsi valloitetaan. reps.
Myyrät tekee pihalle kasoja, mutta tuo on jo multimyyrän tekemä. Ilmestyi joku päivä, kun olin taas hellan ääressä. Taitaa mennä rannalle ja toinen ylätontilla johonkin, hym. Miehet tietää ja tiellekin ilmestyi uutta pintaa. Mie odottelen laskua, kun sehän tuollaisten jälkeen napsattaa.
Joku yö tajusin, et matot täytyy pestä ennen juhannusta. Vanha kansa sanoi niin ja olen todennut, että matot kuivuu nopeasti. Mie sitten aamulla katsoi sääennustetta ja aloin toimiin. Imuroin matot, tamppasin ja kannoin telineelle ja naruille. Yhdessä miehen kanssa ne sitten pestiin painepesurilla.
Nyt ne on jo melkein kuivia ja toivottavasti aamulla saan pestyä verantojen, eteisten ja rantasaunan matot . Se olisi sitten siinä taas tänä vuonna. No peitot, huovat odottaa, mutta se on jo eri juttu.
                                       
Mun alppiruusut kukkii kohta ja olen ihan onnekas, vautsi.
Suopursut kukkii myös. Kyllä tämä kesä on ihanaa. Kun vaan jaksaisi nauttia kaiken tekemisen välillä. Tämä elämäntapa on niin työllistävä, että ilo meinaa unohtua. Kesä tulee niin yllättäen ja touhua riittää, että nauttiminen jää unholaan.
Pieni rutistus ja pakollisen hommat on tehty. Istuimme Pavilla pitkän  aikaa illalla ja nautimme, olemme niin onnekkaita. Aamulla uudet haasteet ja kai me taas selvitään. 

Mukavaa aikaa ja nauttikaa kesästä!

Ps. Anteeksi kuvat ei ole linjassa, vaikka esikatselussa on. Nyt en jaksa alkaa selvittää syytä. Yrittäkää kestää!

3 kommenttia:

 1. Kiitos Marja-Terttu!
  Vettä täytyy olla aina saatavilla juomiseksi kesällä. Mattojen kanssa saa rehkiä hiukan ennen kuin ne saa säilöön talvea varten. Noita vanhoja mattoja ei viitsi pesulaankaan rahdata.

  VastaaPoista
 2. Nyt on kyllä ilmat olleet hyvät kaikenlaiselle puuhastelulle. Itseäni välillä vähän harmittaa, että kaikki päivät menee töissä, vaikka toki työstäni suuresti nautin.
  Ihanan aurinkoista loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!
   Muistan ne vapaapäivät, kun olimme vielä töissä. Sisä-, piha-, puuhommat piti tehdä vapaalla. Nyt taas aikaa menee kaikkeen niin kauan, kun ei vaan jaksa, kuten ennen. Ehkä on viimeisiä aikoja, kun täällä jaksamme ja siitä on nautittava.

   Poista