torstai 6. helmikuuta 2020

palovaroitin testattu

 Kevät aurinko on hellinyt parina päivänä ja kukkakimppu on ilmestynyt pöydälle. Jos ei satu saamaan oikeita kukkia, voi aina paperista tehdä kukkakortin.
 Aurinko saa myös remonttihaaveet liikkeelle. Voi suunnitella, vaikka ne aina ei edes toteudu.

 Linnutkin katselemaan pesäpönttöjen kuntoa, kun aurinko alkaa lämmittää.
 Niin ihmiset kuin eläimetkin alkavat haaveilla lämmöstä ja kukista.  Lisääntyvä valo antaa energiaa ja kaikki alkaa taas puuhailla uusia asioita.
Jokohan kohta uskaltaisi koskea kaktuksiin ja vaihtaa niille mullat. Minulla on pari pientä kaktusta, jotka ovat olleet jo pari vuotta ostoruukuissaan. Ne ovat kasvaneet aika vauhdilla ja kaatumisvaara alkaa olla, jos eivät saa painavampaa ruukkua.

Valoisa aika on jatkunut jo huomattavasti. Kun vielä olemme saaneet hiukan lunta, niin kaikki näyttää niin raikkaalta ulkona.

Tänään tuli testattua palovaroitin, kun kuivauskaappi päätti alkaa savuta. Vanhus ( 27v) päätti jäädä eläkkeelle. Olen aina sammuttanut kaikki koneet, jos poistun kotoa ja se oli onni tänäänkin. Jos emme olisi olleet kotona, vahinko olisi ollu varmaan suurempi. Nyt selvisimme tuuletuksella ja uuden koneen hankinnalla. Pesutiloissa on hajua vielä ja toivottavasti saamme senkin pois.

Kuu kurkkii  ikkunasta ja hämärä alkaa laskeutua. Pakkasta on muutama aste. Takassa palaa tuli ja on hyvä olla kotona lämpimässä. Ihanaa, että on vielä koti. Koneet on hyviä apureita, mutta niitä kannattaa aina seurailla.

Valoisaa ja turvallista kuun jatkoa teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Ihanan keväiset kortit 🍀Kodinkoneetkin saattavat saada tulipalon aikaan. Palovaroitin onkin todella hyvä henkivakuutus.

  Aurinkoista loppuviikkoa ja viikonloppua Sinulle 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja-Terttu!
   Olen kuulemma joskus liiankin tarkka, mutta tänään todistin, että kannattaa.

   Poista
 2. Tosi kivoja, keväisiä kortteja! Auringonpaiste on piristänyt niin maisemaa kuin omaa mieltäkin nyt jo useampana päivänä peräkkäin :)
  Huh! Todella hienoa, että olet tarkka! Palovaroitin on hyvä ja halpa henkivakuutus. Mitään sähkölaitteita ei saisi koskaan jättää valvomatta päälle. Erään ystäväpariskunnan talo paloi maan tasalle. Tulipalo oli saanut alkunsa pesutornista, tarkemmin sanottuna kuivausrummusta. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut, mutta valitettavasti useampi koira menehtyi.
  Iloa ja valoa viikonvaihteeseesi Marketta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku!
   Kaikki tapahtui niin nopeasti, vaikka viereisissä huoneissa olimme. Mitä olisikaan tapahtunut, jos emme olisi olleet kotona?

   Poista
 3. Hyvä että olitte kotona!
  ja
  että palovarotin ilmoitti ,,isolla kimakalla äänellään...
  Tärkeä kapistus.
  Nokipalon jälkeen ostettiin häkävarotin.
  Olen pikkulikkana seissyt super isot vinkkelit jalassa umpihangessa..kun koti paloi maan tasalle:(
  Se muisto ei ikinä lähdemielestä.Se lasin ujellus kun lasi kuumenee ja pirskoontuu lämmöstä/tulesta.. (v-62)
  Kauniita kortteja olet taas värkäily:))
  Aurinkoista viikkoa,Sinulle Majan Molla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipalo on aina kamalaa ja vielä oma koti,voi ei.
   Kiitos Liisa! Kortit on minulle omaa aikaa ja pään nollausta.

   Poista
 4. Palo-ja häkävaroittimet löytyy ja ne on kyllä hyvä testailla aika ajoin, kiitos muistutuksesta. Upeita kortteja kertakaikkiaan kaikki.

  Ihanaa uutta viikkoa Marketta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Me testataan myös muutenkin kuin kaappeja savustamalla ;)

   Poista
 5. Palovaroitin on kyllä joka kodin varustus. Vieläkin lehdistä saa välillä lukea niitä surullisia tarinoita, jotka ehkä olisi jääneet kirjoittamatta jos olisi ollut varoitin toiminnassa. Lämmintä elo oloa sinne ja aurinkoista helmikuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli!
   Monen asian merkityksen tajuaa usein vasta, kun on liian myöhäistä.

   Poista