sunnuntai 19. toukokuuta 2019

vieraat töihin ja mulle laiskalle kukkia

 Äitienpäivä oli ja meni mukavasti. Pikku Nelli piipahti mummon ilona ja taittoi kukankin mummolle. Suklaakeksit ajoivat kakun asian kahvin kera.
 Sain mä ruusunkin ja lakuja ison laatikon. Ihania kaikki, mutta Nellin kukka oli vaan hellyyttävin.
 Lauantaina mies oli kirkolla sahaamassa lautoja kaatamistaan puista. Säätiedotusta katselimme ja sadetta oli luvassa maanantai-iltana. Nuo piti saada ennen sitä taaplattua ja peitettyä. Hiukan pelotti, kun minä olen tälläinen saamaton koppurajalkainen olio.
 Ilta oli kaunis ja meille tulikin tyttö miehineen vaunua tuomaan ja kalalle. He pyörähtivät järvellä ensin miehen kanssa.
 Sitten alkoikin tapahtua, kun ilta viileni. Puolet laudoista he kasasivat miehen apuna jo illalla. Tänä aamuna loput ja pellit päälle. Nyt laudat ovat suojalta sateelta ja sadekin on ennustettu vasta keskiviikoksi.

Tein mä heille ruuan valmiiksi, kun omatunto ei antanut rauhaa vaan laiskotteluun.
 Komea pino tulikin. Kun pinossa on monta puulajia, kaikkien värit korostuu kauniisti.
 Mies on ahertanut komean polttopuupinon kevään aikana. Ensin kaatanut puut ja pilkkonut ja kasannut. Laiskalla ihmisellä on onni ahkera puoliso. Talvella taas mieli kiittää, kun takassa puut lämmittää vanhoja jäseniä.

Sipuleita en vuosiin ole istuttanut, mutta kolme tulppaania jaksaa vaan kukkia. Voi kamaluus tuota rikkaruohon määrää. Voi, kun kääntyisi vielä kitkemään. Onneksi tuohon nousee kuunliljoja ja ne peittää kaiken allensa.

Tänään on lämpö hellinyt ja alkaa jo tuntua kesäiseltä. Tuuli viilentää vielä, mutta tuulensuojassa on melkein hellettä.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Lapsen keräämässä kukassa on tunnetta riittämiin, se kertoo kaiken <3

  VastaaPoista
 2. Mummon sydän-käpysen antama kukka KAIKISTA PARAS!!
  no onhan tuossa kahta sorttia paakkelsia,Isäntä kysyi yhtenä päivänä :hän vois ottaa niitä kaurakeksiä...sanoin "voi hyvänen aika ne on paremmassa tallessa"-keksi-hiiri kun olen:))
  SAAHAN sitä leipoa "vierasvara"..no kun ei näy ketään tulevan,lurps:) ,sinne meni:))
  Teillä ihan hyvällä mallilla nuo talaven "hella/takkapuut.
  omasta pihasta kaadetuista laudoista on ihana rakentaa...niissä puissa /lautoisa on :)tunnetta:))
  Hyvä että keitit ruuan:)
  Mukavia kevät touhuja:)) Majan Mollalle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!
   Pieni lapsi on aina niin vilpitön. Nyt saan viikonlopuksi toisen murusen, lapsenlapsen armeijasta lomalle. Kaksi murusta on mummolla; pieni ja hiukan isompi, rakkaita molemmat <3

   Poista