lauantai 11. elokuuta 2018

elokuisen lauantain jorinoita


 Työhuoneen ikkunanäkymiä joku ilta
Viime viikolla tein kurkkusalaattia ja pilkoin kurpitsaakin. Kurpitsan pakastin paloina. Talvella voi lisäillä ruokiin ja sosekeittokin tulee hyvä.
Amppelimansikka tekee vielä satoa.
Kurpitsa odottaa heinän keskellä viileämpiä ilmoja, Tuosta teen varmaan pikkelsiä.

Pihassa kukkiikin, vaikka en ole niitä hoidellut.


Kasvihuoneessa valmistuu paprikaa, kurkkuja ja tomaatteja. Kurkkuja ja tomaatteja saammekin jo syödä joka päivä.

Kuten myös porkkanoita ja tietysti perunaa ja salaattia.
Puolukatkin alkavan jo punertua grillipolun vieressä.

Nautin, kun saa omalta pihalta kaikkea tuoretta ruokaan hakea.
Kaupassa aina menen ensimmäisenä valitsemaan kasviksia. Viimeksi seisoin siellä ja tajusinkin, että mullahan on kaikkea kotona. Tuli niin hyvä fiilis.

Tänään on vielä ainakin täällä helteinen päivä. Mutta on huomiseksi on jo luvattu viileämpää. Jospa sitten jaksaisi lähteä ajelemaan tonttutytön luokse. Emme ole nähneet häntä kuin ennen juhannusta. Onneksi kuvia ja videoita tulee katseltavaksi. Vaikka välimatka ei ole suurikaan, mutta näillä helteillä emme ole jaksaneet vaan lähteä.

Tytönpojan valakin oli eilen ja sekin  jäi nyt väliin. Siellä kentällä oli niin valtavan kuuma, että onneksi jäimme kotiin ja valokuvia sentään saimme.

Minä, joka olen aina rakastanut kesää ja jopa sen kuumuutta, niin nyt iän myötä en enää sitä jaksakaan. No työt odottaa sopivampia kelejä ja tuleehan niitä varmasti. Jo varmaan ensi viikolla jaksan taas alkaa säilömisen.

Mutta on tämä ollut aivan ihana, se oikeanlainen kesä. Toivottavasti olette jaksaneet nauttia lämmöstä.

Leppoisaa lauantai-iltaa ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille!


2 kommenttia:

 1. Oih..on teillä vaan ihanat ikkunanäkymät:)♥ Niin komeaa satoa, on kyllä kiva että omalta pihalta saa kesäherkkuja. Meillä on tullut vain muutamia tomaatteja ja sitten yrttejä ja salaattia:) Marjapensaat ja omenapuut on vielä niin pieniä etteivät oikein tee kummoista satoa:) Kyllä on tänä kesänä tosiaan lämpöä riittänyt! Itse kyllä pidän kovasti lämpöisestä, mutta kiva on kun välillä viilenee..tai no nyt jo taitaa viilentyä kokonaan ollaanhan sitä jo elokuun puolessa välissä kohta:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde!
   Toivottavasti saamme vielä lämpöisiä, hämyisiä elokuun iltoja.

   Poista