tiistai 28. elokuuta 2018

kurkunleikkaaja ja vähän muunkin
 Purkkiin ja pakastimeen on mennyt kurpitsaa, kurkkuja ja porkkanoita. Meillä ei ole kellaria eli pakastimeen pilkon porkkanatkin. Vesipumpulle on pieni koppi, jossa on lämmitin talvella ja siellä säilyy etikkasäilykkeet hyvin.
Paljon saa syksyllä pikkoa ja keitellä, mutta talvella on kiva niillä ruokaa jatkaa. Omasta maasta saa aina pienen erän kerrallaan eli aikaa menee enemmän. No aikaahan mulla on.
Sienestystä emme ole ielä edes aloittaneet. Mies löysi kävelyllä tatin eräänä päivänä ja se meni suoraan pannulle kurpitsan ja sipulin seuraksi.

Jotain pihassa vielä kukkiikin.  Kivahan noita on ihastella, kun ohi kulkee hakemassa kasveja.

Tänään oli taas kaunis, kun rantasaunalla kävimme. No kännyn kuva ei aina oikeutta väreille.

Ajatella on jo elokuun viimeinen viikko. Olen taas aivan ihmeissäni, mihin tämäkin kesä meni. Toivottavasti saamme pitkän syksyn, kun tekemistä tuntuu vaan riittävän. Tuota taidan vaan itse olla liian hidas, kun hommat vaan puuroutuu. Onni on, kun saa tehdä, ei tule vaapaa ajan ongelmia.

Mukavaa elokuun loppua ja viikon jatkoa!

6 kommenttia:

 1. Voi, ennen oli minullakin syksyisin säilöntäkausi, mutta nyt ihailen toisten tekemisiä. Hyvin vähän enään itse säilön kun yksin olen.
  Ihanaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli!
   En minäkään itselle tekisi ja taitaisi myös kasvatukset itseltä jäädä väliin.

   Poista
 2. Ihanaa kun vielä kesäkukat kukkivat. Mä en enää säilö esim. kurkkuja ja punajuuria. Jos me syömme viisi kurkkua vuodessa, mä ostan ne.
  Sä oot ahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän on säilöttävä, mitä talvella menee. Me syömme paljon kurkkua, minä jopa leivän päällä leikkeleen tilalla välillä.
   Kiitos Tuija, vaikka ahkeruudesta en oikein tiedä.

   Poista
 3. Näin on, onni on kun saa tehdä <3 Ihanaa viikonloppua Marketta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Elämä on ruuan ympärillä pyörimistä.

   Poista