tiistai 26. kesäkuuta 2018

eräänä tiistaina


Mun parempi puolisko otti ja pesi meidän kaikki matot tänään. Painepesuri oli apuna, mutta silti. Minä aikoinaan pesin noita monta päivää harjalla ja letkulla. Nyt ne kaikki oli hetkessä puhtaat.
Tomaatitkin alkaa kypsymään. Tänään jo paria maistelimme. Ne vaan on niin hyviä suoraan amppelista otettuna.
Pioni kukka pullistelee. Kaatosadetta on viikonlopuksi luvattu, mutta tuo ei varmaan ennen sitä aukea. Ehkä sitä saisi hiukan ihastelella, ehkä.
Mies ahersi mattojen kanssa, entä minä. No imuroin ja tein ruuan. Huomenna, jos osa matoista kuivuu, pesen oikein kunnolla meidän lattiat. Jollekin pieni homma, mutta mun laiskalla kropalla tarpeeksi. Ja onhan se huomennakin jotain ruokaa tehtävä. Ihminen ei vaan taida pärjätä ilman.

Aloittelin taas yhtä kirjontaa, kun kaapeista vielä löytyi. Ei taida oikein olla kesähommaa, mutta haluan tehdä, kun mies passaa mua muissa hommissa.

Hyvin tämä aika menee huuhailessa.

Pesetkö te itse matot, vai hoitaako pesula sen homman?
Oletteko lomalla, vai onko teillä edes lomaa?

Me eläkeläisethän olemme aina lomalla ja saamme vaan nauttia kaikesta. No onhan nämä pienet kotihommat aina tehtävä ja kun on hidas, aika ei käy pitkäksi.

Mukavaa kesäkuun viimeisen viikon jatkoa!


2 kommenttia:

 1. paein jo matot niiden helteiden aikana ja oli kyllä mukava kun sai kuivaksi samantien. Se on yksi arjen pikku nautinto kun saa laittaa lattialle puhtaat tuoksuvat matot.
  Ilman painepesuria ei tuo homma minulta enään onnistuisi mutta näin vielä saan itse ne pestyä.
  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos mummeli!
  Meillä oli alkukesästä lomalaisia eli matonpesu jäi. Yleensä yritän pestä ennen juhannusta, mutta toivotavasti kuivuuvat ennen luvattua sadetta.

  VastaaPoista