torstai 14. elokuuta 2014

sumuinen aamu ja työpöydän aurinko


 Aamu valkeni sumuisena. Syksykesä on selvästi saapunut kera sumujen ja viileämpien öiden. Jos jaksaa nousta aamulla ajoissa, tämä aika on parasta kuvaamisen kannalta. Välillä taivas antaa parastaan väriloistossa. En ole ollut kovinkaan aamuvirkku, mutta jospa edes joku aamu.
5 litran kattila oli hiukan pienenlainen, kun aloin säilömään tätä kurpitsaa. Täytyi siis keitellä useampi kattilallinen ja siinähän se päivä menikin. Nyt on monta purkillista pikkelsiä jäähtymässä. Toinen ehkä hiukan isompi odottaa kasvimaalla ja muutama pienempi.
Kesäkurpitsaa olemme syöneet päivittäin monessa muodossa ja sosettakin pakastin talven keittoihin, leipiin ja laatikoihin ym. Persiljaakin käytin kuivurissa, kun satoa riittää. Tomaatit odottavat kypsymistä, mutta jaksan niitä odotella.

Makoisia elokuisia päiviä!

6 kommenttia:

 1. Hiukan nyt syksyn alkua niin kasveissa kuin kotipuuhissakin. Mutta ei vielä ihan sustuta syksyyn, eihän. vaan vielä on kesää jäljellä.- Toivottavasti ainakin.
  Oikein hyvää elokuun loppupuoliskoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kesää on jäljellä ja ihania elokuisia hämäriä iltoja.

   Poista
 2. nams,herahti vesi kielelle tuota kurpitsaa katsoessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ja toinen suurempi odottaa käsittelyä ja muutama on kasvussa. Ken kutsuu meidät voi tietää, mitä saa tuliaisiksi ;(

   Poista
 3. ♥oi,miten hieno kurpitsa..ai suurempi vielä odottelee..Oi sinä onnellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapit koluttu ja onneksi purkkeja vielä löytyi. Ensi viikolla alkaa taas säilöntä.

   Poista