tiistai 11. kesäkuuta 2024

kukkia ja kasvatuksia

Harakankellot kukkii raja-pensaan alla. Saavat kukkia aikansa, kun ovat niin kauniita. 
 
Mies osti syötäviä kasvia. Tomaatti kasvaa amppelissa. Nyt vaan odotellaan, että alkavat punastella.

Laatikoissa on sipulia, kurkkua, kesäkurpitsaa ja salaattia. Sipulinvarsia ja salaattia olen jo napsinut. Kivahan noita on seurailla. Helteillä sai melkein asua noiden luona vesisankon kanssa.
Luulin jo menettäneeni nuo äitienpäivä kukat. Mutta iloksi ne alkoivat puskea nuppua ja pari on jo avautunut. Ehkä se helle niitä kuritti, kun tuossa on niin kuuma seinämäkin.
Etupihalla on taas orvokit. Se taas on niin varjoissa paikka. Kun noita jaksaa nyppiä, niin yleensä kestävät koko kesän.
Helle oli ja aika kauan, mutta meillä sisällä oli ihan inhimillistä. Pihalla kävin pieniä hetkiä nauttimassa lämmöstä. Kun ei tarvitse enää tehdä mitään, niin nivelet nauttii lämmöstä ja kiusaavat vähemmän. Kaupassa piipahdettiin viileällä hetkellä ja muuallehan ei ole pakko mennä. Auto saa olla silloin rauhassa. Kun ei ole ilmastointia, niin helteellä ei matkustella. Nyt on satanut. Luonto jo kaipasikin vettä eli hyvä niin. 

Jotain pientä olen askarrellut. Täytyy katsella jaksanko kuvailla.

Juhannuskin on pian ja keskikesä.  Oikein hyvää kesän jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Tämä on ihanaa aikaa, saa seurata kasvua ja kukkia niin pihassa kuin luonnossa, säär vaihtelee. välillä jo oli kuumaa kesää ja nyt on ollut turhankin viileetä, mutta niille emme itse vo itehdöä mitään, otetaan vastaan mitä annetaan.
  Toivon sinulle mitä parhainta kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on viileää täälläkin. mutta ehkä saamme taas pian lämmintä.

   Poista
 2. Upeasti kaikki kasvaa, kiva tuollainen amppelitomaatti. Kauniisti myös kesäkuvat kukoistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkuli! Jotain iloa päiviin, kun seuraa kasveja.

   Poista