lauantai 5. joulukuuta 2020

Parin viikon hämärät kuvat

 

Välillä sataa hiukan lumiräntää ja sitten taas vettä, hämäryys vaan säilyy joka päivä

Tämä on kuvattu illalla. Ai, mistä tiedän. Kausivalot palaa vain iltaisin, kun ovat ajastimella. Melkein nuo saisi päivälläkin olla, kun ei muuten näe pihalla.
Joku päivä satoi lunta hetken ja iltapäivällä jo vesisade sulatti kaiken. Onneksi meidän pihalla ei ole ollut liukasta, kun siinä ei paljoa liikuta. Muualla ei kuulemma meinaa pysyä pystyssä. 
Joulukortit kirjoitin valmiiksi. Nyt odottavat kylillä käyntiä, että saan postitettua. 

Sain tytöltä luumuja syksyllä ja keitin ne silloin hilloksi. Nyt innostuin leipomaan piiraan niistä. Eihän se kaunotar ole, mutta kahvin kanssa maistui.
Siivosin hiukan tarkemmin ja vaihdoin paksumpia mattoja lattialla. Vaikka ei pakkasia ole ollutkaan, vanha lattia vetää jo kiitettävästi. 
Lumiukko perhe ja tontut tulivat heti kurkkimaan onko Molla siivonnut joka nurkan. Voi olla, että mulle ei pahemmin lahjoja satele tänäkään jouluna. Vähän sellainen mutina öisin nurkista kuuluu, ups.

Huomenna onkin itsenäisyyspäivä ja tänään kuntamme 390-vuotta. Juhlallisuudet saa katsoa netistä eli seuraan niitä varmaan. Leivoin kantarelli-juustopannaria huikopalaksi. Jaksaa juhlia kunnolla.

Huomenna muistelen myös äitiäni, kun on hänen kuolinpäivä. Vaikka aikaa on jo yli 30-vuotta, muisto ja kaipaus säilyy. 

Mukavaa jatkoa ja olkaahan kilttejä, kun noita tonttuja on liikenteessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti