keskiviikko 16. syyskuuta 2020

laiska luettelee tekemisiään, ahkera vaan tekee

Polttopuut on liiterissä. Minulla oli tehotiimi apuna muutaman tunnin, mutta itse aloitin ja lopetin puunajon. Liiteri on aika täynnä ja kaikki kuivat puut on siellä. Ehkä riittää talveksi, jos kovia pakkasia ei tule.
 
Nuo pinot jäi vielä kuivumaan peltien alle. Sieltä saa keväällä puuta, jos tarvetta on. Lavat on korjattu peltien alle ja painoja lisätty päälle. Jospa kestäisivät myrskyt ja lumet. Korjaillaan, jos tarvetta on. Mikään pihan komistus tuo ei ole, mutta katseen voi aina kääntää muualle.

Aamulla puoliunessa ikkunasta odotti tämä näky. Minun oli tarkoitus palata sänkyyn piipahduksen jälkeen, mutta se vaan unohtui.
 
Känny käteen ja rantaan kuvaamaan. Yöpuvun helmat kastuivat, mutta unihiekat katosivat. Oikeata kameraa tuli taas kerran ikävä, kun tuota katseli.
Pakkohan tuo oli kuvata ja ikkunan läpi ei kännyllä olisi onnistunut. 
Kunnon sumua ei tullut, vaan alkoi sataa. Kun tulin sisälle keittämään aamukahvia, jo ensimmäiset pisarat putosivat kattoon. Sadetta onkin piisannut melkein koko päiväksi. 
Keräilimme tuoleja ym pihalta, kun myrskyä on luvattu. Juomavettä on kannuissa ja roikat valmiina, jos sähköt menee. Pakastimiin ja jääkaappiin on saatava virtaa jo muutaman tunnin jälkeen. 
Tämä voi monesta kuulostaa liioiteltu, mutta olemme kokeneet aika monta myrskyä viimeisen kymmenen vuoden aikana. On helpompi kokea myrsky, kun saa janoonsa vettä ja ruokaa riittää muutamaksi päiväksi, jos tiet on täynnä puita poikittain. 
Toivokaamme, että myrsky menee ilman suuria tuhoja! 

Palailen taas kehumaan laiskan puuhailusta. Ahkerat tekee ja laiskat kehuu, vai kuin se meni? Voikaa hyvin.
Molla

2 kommenttia:

  1. Me selvittiin myrskystä vähällä: parin tunnin sähkökatkos ja ainakaan ulko-ovelta ei vaurioita näy. Täytyy tutkia tarkemmin, kun jaksaa pukeutua. Yöpuvussa tuolla on jo viileää.
    Toivottavasti jatko on tyynempää!

    VastaaPoista