maanantai 10. kesäkuuta 2019

Ihan pihalla kera hyttysten

 Siivosin pienen alaterassin ja vein pihalta pari pienintä eriparista tuolia. Tuohon käy vain aamuaurinko. Helteisinä päivinä viileä paikka istuskella tai aamukahvipaikkana aamuauringossa.
 Lämpötila joku iltapäivä, kun aurinko ei vielä osunut. Auringossa ponkaisikin nopeasti neljäänkymmeen.
 Puolukka kukkii meidän grillipolun varrella eli lähiruokaa tulossa.
 Syreeni ja aronia kukkii vierivieressä.
 Mansikka kasvihuoneen seinustalla kukassa.
 Tiedän lupiinit on hävitettävä, mutta vielä keräsin sankkoon kukkia. Tuolla on tsiljoona hyttystä ja mä en vaan enää jaksa niitä. Kitkeminen saa odottaa parempaa hetkeä ja onhan nuo kauniita.
 Mun saama hortensia vaan komistuu. Joku vuosi yritin maahankin istuttaa, mutta eipä keväällä enää näkynyt. Täytyy taas varmaan yrittää, jospa...aina saa toivoa.
 Ruusukin on kohtalaisessa voinnissa.
 Suopursu kukkii. Onneksi tuo tuossa viihtyy, kun Asta-myrskyn aikaa katosi iso alue.
 Ruusupegonia lehdet ovat ruskettuneet. Ehkä aluksi oli liian aurinkoisessa paikassa. Toivotaan, että piristyy Pavilla katoksessa.
 Saniaiset jaksaa ilahduttaa mua joka vuosi. Peittävät tuossa hiukan huonosti hoidetun paikan. Tuo olisi varmaan hyvä kasvi koko meidän pihaan.
 Metsäruusu ja akileijat kukkivat onnellisesti yhdessä. Tuossa on myös hiukan juhannusruusuakin.

Kuunliljat ottivat mittaa kunnolla kun saivat lämpöä. Tuossa on myös päivänlijaaja muutama akileija ja jotain syksyllä kukkivaa, jonka nimeä en millään muista. Ihanan tiivis penkki, joka kätkee rikkaruohot allensa.

Kasvihuoneessa on kaikki vielä aluillaan, kun esikasvatuspaikat on meillä vähissä. Pinaattia alan varmaan kohta saada jo pihalta. Olen jo odottanutkin jo sadonkeräämistä. Helpottaa kauppasta raahaamista, kun saa jotain omasta maasta.

Tämä vuosi suosii hyttysiä. Saan nykyisin niistä paukamat, jotka tulehtuu usein. Allergialääkkeet auttaa onneksi hiukan tulehduksiin. Joka ajalla on omat harminsa, mutta nautin silti kesästä ja lämmöstä.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille, missä olettekin!

2 kommenttia:

  1. Kaunista:)kukat sekä puut,saniaiset helppohoitoiset ,kuunliljatkin peittää hyvin ;))
    ja itikoita hullunlailla:)
    Kesä on kesä vaikka toppatakki päällä:))
    Nautitaan,odotetaan lämpöisiä ilmoja;))

    VastaaPoista