perjantai 26. huhtikuuta 2019

joku vei jäät järvestä

 Tämä viikko meni ikkunanpesussa ja pyykinpesussa.
Ikkunoiden kanssa oli ongelmia saada ne puhtaaksi. Joko vanhat ikkunat ei vaan puhdistu tai minä en näe tai en enää osaa. Raitoja jäi sinne ja tänne ja niitä sitten paikkailin uudella pesulla. Aurinko paljasti raidat muuten en niitä nähnyt. Pitäisiköhän mennä lasit uusimaan, hymm.
Ilmat oli niin mahtavat, että laitoin pyykkirumman päälle. Pesin huovat, peitot ja päiväpeiton. Pikkukone saikin pyöriä aamusta iltaan. Samalla tuli tietysti lakanapyykkikin. Kuka nyt puhtaita peittojat laittaa likaisiin lakanoihin.

Jäät lähti yllättäen viikolla. Lämmin ilma ja pieni tuuli hävitti jäät silmissä.
 Mies pesi tänään rantasaunan ja me korkkasimme sitten terassikauden. Kävimme saunomassa ja istuimme hiukan aikaa terassilla. Kauan en uskaltanut tämän yskän takia, vaikka ilma tuntui leppoiselta.
 Muutama sipulikukkakin kukkii lehtikasojen keskellä. Enemmän nuo nurmkon puolella ovat kuin penkissä, mutta ei haittaa. Ennen nurmikonleikkuuta ne ovat jo kuihtuneet.
Istutan aina keväiset pikkunarsissit maahan. Kukkapenkkiä olen ajatellut jo kauan kunnostaa eli viime keväänäkin istutin nuo tuonne pöpelikköön pyykkinarujen taakse. Kauniisti ne sieltä nousivat. Ilokseen noita katseleen pyykinripustamisen ohella.

Vielä olisi paljon keväthommia sisällä. Täytyy vähitellen tehdä, kun miehelläkin on puuhommia ulkona. Hän auttoikin isompien ikkunoiden pesussa ja verhojen laitossa. Alan olla jo niin kömpelö tikkailla, että apu on tarpeen.

Vielä yritämme selvitä ilman siivousapua, vaikka kohta sekin varmaan on tarpeen. Meillä kävi kerran kuussa siivooja loppu vuosina ennen eläkkeelle jäämistä, kun kumpikin olimme töissä. Työ vaan vie niin paljon aikaa ja voimia kummaltakin ja kun ikääkin alkoi jo olla. Kaipaan sitä aikaa, mutta vielä yritän itse vaan siivoilla.

Onko teillä keväällä siivoamisia ja muita kotihommia enemmän? Teettekö itse vai ostatteko palveluna?

Hyvää viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihania sauna hetkiä,rantasaunasa.:):)
  Tuuli ja aurinko yhdessä veivät järven jäät,niinkuin meiän korkiat lumikinokset pieniksi nöttöiksi:))
  Ikkunan pesu eessä päin.... 7 iso +3 pientä,huh´´huh´´´.
  Jos ois rahaa ottaisin siivoojaan,jopa viikko siivoojan.ikkunanpesun mukaan lukien.
  meillä tehty niin paljon remppaa ,että kotitalous vähennykset käytetty.
  Mutta vielä jaksan,ja intoakin;))jonkin verran tallella..... ??;)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoaminen on yllättävän rankkaa ja kiipeily on ainakin mulle oahinta. Pitää vaan sitä intoa kaivella ja hiljakseen puuhailla.
   Aurinkoa päiviisi!

   Poista
 2. Kyllä siivoamista riittää ja olen aika boheemi joten ei haittaa jos jokapaikka ei kiillä tai ole järjetyksessä. Siivoan itse ja lapset oman osansa ainakin vielä.Ikkunanpesusta tuli mieleen isö-äidiltä opittu sanomalehtikuivaus, ei jääny raitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun nenä aina ilmoittaa siivoustarpeen ja ihan perussiistillä mennään.
   Tuon sanomalehtiniksin tiedän meille vaan ei enää tule lehtiä, kun viiden-kuuden aikaan illalla ei enää kiinnosta päivälehti, kiitos postilaitoksen muutosten.

   Poista
 3. Vielä on pärjätty ilman apuja. Siinähän se kunto pysyy, kun itse tekee😏
  Nyt pitää tästä lähteäkin ikkunan pesuun.
  Hauskaa Wappua Sinulle ☀️💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on puuhaillessa toimintakykykin säilyy, kunnes se vaan loppuu kaikesta huolimatta.
   Ihanaa vappua sinullekin!

   Poista
 4. Niin totta tuo, että mitä enemmän ikää, niin siivoaminen on niin fyysinen homma ja jos neliöitä on ja pihaa ja hommaa, niin miten pitkään sitä pystyykään. Tiedän, että meillä helpottaa sitten, näin raa'asti sanottuna, kun ei ole koiraa karvoittamassa.

  Ihanaa vappua Marketta. <3

  VastaaPoista
 5. Niimpä Tiia joku päivä ei vaan jaksa, vaikka haluaisikin. Onneksi apua on saatavissa, kun on tarve.
  Ihanaa vappua myös sinne! <3

  VastaaPoista