perjantai 23. joulukuuta 2016

aatonaaton touhuja


Kortteja olemme saaneet valtavasti. Kiitos lähettäjille! Niitä ihastelen aina ohimennessä, kauniita.

Ulkona satelee vettä välillä. Järvellä vesi lainehtii jään päällä ja liukasta on useassa paikassa.

Jouluvieraita pyörii siemeniä syömässä. Tällä kertaa näyttää olevan punatulkkujen vuoro aterioida.
Piirakat, tortut ja pullat on jo tehty pakkaseen muutama päivä sitten. Tänä aamuna tein sienisalaattia itse kerätyistä sienistä.
Mies ehdotti juustokakkua. Koskaan ennen en ollut tehnyt ja ohjeita piti ihan vilkuilla. Tein lasimukeihin kelmun alle jääkaappiin. Saa ottaa halutessaan eikä lämpiä pöydällä. Pinnalla on itse kerätyt mansikat ja vadelmat pakastimesta.
Pieni kinkkukin ensin paistettiin ja sitten savustettiin. Oli muuten hyvää, vaikka itse kehun. Itse kasvatetut uudet perunat odottavat pakastimessa, mutta laatikot teki "saarioinen".
Nyt on ruokaa kahdelle koko joulun ajaksi. Kaloja emme laita jouluksi, kun kaikkea ei vaan jaksa syödä. Kalat saavat vuoron sitten uutena vuotena.

Täällä alkaa olla joulu paketissa ja saa vaan nauttia. Ehkä parturia pitää vielä illalla leikkiä, kun miehen hiukset ovat saksien tarpeessa.

Mahdollisimman rauhaisaa päivää kaikille!


4 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kuvia! Itse tehty sienisalaatti kuulostaa tosi herkulliselta. En jotenkin älynnyt laittaa sitä meidän joulupöytään ollenkaan! Ensi vuonna sitten, paitsi että sitä en kyllä osaisi itse tehdä ;)

    Mukavaa iltaa sinulle ♥

    VastaaPoista