lauantai 13. heinäkuuta 2013

vähän päivässä, paljon syksyssä


Eilen päätin, että mulla on tänään vapaapäivä. Aamulla huomasin pyykkikorin, joka oli täynnä siis kone päälle. Pyykkikone päätti sitten taas tempuilla ja pesussa menikin tovi. Ruokaa tarvii joka päivä eli lohkoperunoita ja kasvisgratiinia pitkän kaavan mukaan. Lihapullia oli onneksi jo valmiina. Pavin reunus alkoi kasvaa umpeen rikkaruohoista eli sinne ja samalla muutama orvokki sinne hietikolta. Vadelmat piti käydä noukkimassa ja muutama mustikka. Mies keräsi myös hiukan. Marjathan piti siivota ja pakastaakin.
Tulikin sitten leppoisa vapaapäivä mulle ;)
Ihana, kun jaksaa edes hiukan keräillä noita marjoja pakkaseen. Vaikka vaan muutama desin päivässä, syksyn mittaan se tekee paljon. Onhan niin  monta päivää jäljellä ennen talvea.
Nyt istun tässä rantasaunan puhdistamana ja nautin.
Yhtä mukavia vapaapäiviä teillekin ja muistaa kerätä ja syödä mahtavia suomalaisia marjoja.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä marjoja.Se on totta vähän päivässä paljon viikossa. Noitten marjojen kanssa on oma hommansa sekä muiden kotitöiden, niitähän riittää aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan syksykesä aina taiteilua kotihommien ja keräämisien ja säilömisien kanssa.Ei vaan hommat etene kuten nuorena, mutta on se vaan mukava saada ruokaa talveksi.

      Poista