tiistai 12. tammikuuta 2016

kaikki toimii, mutta varauduin silti

Asta- ja sen jälkeiset myrskyt opetti seuraamaan säätiedoksia kesällä ja talvella ja varautumaan.
Tuli takkaan melkein ennen heräämistä.
Onneksi puuliiteri on lähellä, kun useamman kerran päivässä joutuu täyttämään kasseja. Meidän puut ovat erittäin roskaisia, eivät todellakaan  sisustuselementtejä. Ihan kauppojen kestokasseissa kannetaan sisälle; yksi kassi lämpiämässä ja toisesta heitetään takkaan.

Termari täyteen ja tuoretta juomavettä. Vettä meillä on koko ajan kaapissa muutama litra ja jääkaapissakin. Tuulen voimistuessa myös kannussa pöydällä.

Kynttilät asemissa koko ajan. Nyt kuitenkin on aika pimeää päivälläkin, jos kunnon lumipyry iskee.
Känny ladattu täyteen ja samoin sähkölamppu valmiina aina  vakiopaikalla.
Tälläinen odottaa verannalla. Täytyy myöntää, että en osaa käyttää. Onneksi mieskin on nykyisin melkein aina kotona, mutta hyvä olisi opetella.
Kaapissa odottaa kaasulevy ja grillikatoksessa täysi kaasupullo, jos on tarvetta keitellä kahvia ja tehdä ruokaa ja sähikäinen ei ole paikallla. Myös radioon löytyy patterit. Radiota on vaan kiva  ja hyödyllistä kuunnella, jos sattuu kaikki muu hiljemään. Meillä nettikin on sähkön takana ja kännyn virtaakin täytyy säästellä.
Tuulee siellä, kova humina aukoilla koko ajan. Ja aika hyytävältä tuntui, kun kipaisin puukassia täyttämään.

Aina täytyy olla viihdykettäkin lämmityksen välillä. Mitään suurempaa siivousta ja muuta en uskalla aloittaa kesken myrskyn.

Joku sanoo, että tälläinen varustauminen on ylilyönti. Meillä Astan aikaa oli sähköt poikki 8 vuorokautta, onneksi silloin  oli kesä. Sen jälkeenkin ainakin kolme kertaa olemme olleet sähköttä pari- kolme vuorokautta, myös talvella. Myös känny-yhteydet on mennyt muutaman kerran melkein kokonaan.

Pieni lumimäärä tekisi hyvää täälläkin, muuten alkaa olla vesijohtojen kanssa ongelmia. Mies kolasi kaikki pihan, vähät, lumet vesijohdon päälle ja pesuhuoneessa raana tiputtaa koko ajan.

Varustautuuko joku muu? Onko muilla ollut pitkiä katkoksia sähkön saannissa? Pelaako teillä aina känny.yhteydet?
Reipasta päivää kaikille! Toivottavasti lumi ei hankaloita elämäänne liikaa!

2 kommenttia:

  1. Meillä on ollut pisimmillään sähköt poikki 36 tuntia. Onneksi on tuo traktorikäyttöinen aggrekaatti. Traktori pidetään lämpimänä pajassa, että saadaan tarvittaessa nopeasti käyntiin ja sähköt päälle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin aika on pitkä, eläinten kannalta aivan liian pitkä. Sähköt pysyi onneksi, syynä varautuminen vai jo kadonneet puut.

      Poista