sunnuntai 7. helmikuuta 2021

tehotiimi katolla, omakoti asujan iloja

 

Nyt on ollut kunnon talvi, pakkasta

ja lunta olemme saaneet.


Onneksi mies jaksaa tuota käyttää, että saamme pihan ja tien puhtaaksi. Kolalla jäisi tekemättä, kun omaa tietä on hoidettavana kilometrin verran pihojen lisäksi.
Kaunista on, kun puut notkuu lumesta.
Tehotiimi tuli katon kimppuun, kun kaikki lumet ei ilman apua osaa alas tulla. Pieninkin olisi halunnut katolle, mutta jäi onneksi mummon kanssa pihalle.
Lumet tuli vauhdilla alas. Tuo katos pitää lumimassoja ylhäällä. Jos noita ei välillä tiputtele, on vaarana katoksen liikkuminen.
Nyt sopii taas uutta lunta katolle. 
Kumpikin lapsi auttaa vuorollaan raskaissa töissä, kun joka päiväiset hommat vielä hoidetaan itse. He tekevät ilman pyytämättä, mutta onhan se huono omatunto heitä vaivata. Olenhan minäkin tuolla ollut aikanaan, mutta nyt en enää mene. Vanhana on niin kömpelökin noihin hommiin. Onneksi on auttavaisia lapsia ja heidän perheitään. Isäänsä lapset tulleet; ahkeria.

Pesin tänään ruokavedelle astioita, kun kaivoremppa on tulossa. Ainakin on luvattu nopeaa aikataulua, mutta ruokavettä on varattava tarpeeksi. Onneksi se on ulkohommaa, kun tartunnat on täällä päin kohta tapissa. Meidän vanhojen täytyy ainakin pysyä kotona poissa tartunnoilta.

Mukavaa helmikuun jatkoa kaikille!





7 kommenttia:

  1. Niin kaunis tämä talvi ja päiväkin on jo huomattavasti pidentynyt, ihanaa! Tosi hyvä että lapset auttavat teitä raskaissa ja riskialttiissa hommissa. Minäkään en enää katolle kiipeä näiden kankeiden ja kipeiden nivelieni takia. Onneksi taloyhtiöstämme löytyy rohkeita ja reippaita miehiä, jotka yhdessä kipparini kanssa ovat aina kaikki hommat hoitaneet.
    Meillä ei ainakaan vielä ole ihan noin paljon lunta katolla, mutta muistan monta talvea, jolloin piti useammankin kerran käydä kattoa lumesta putsaamassa. Hirmuiset kinokset oli ikkunoiden takana, ja ongelma mihin sen kaiken lumen saa työnnettyä pienellä pihalla, mutta kevätaurinko ja tuuli auttoivat, ja hanget hupenivat huhtikuun aikana kokonaan pois. Muistan kun otin kuvia niistä kinoksista ja kauhisteltiin etteivät ne ehdi sulaa edes juhannukseen mennessä :D
    Toivotaan että enimmät lumisateet ovat nyt takanapäin ja talvi alkaisi jo pikkuhiljaa tekemään tilaa keväälle :)
    Paljon hyviä helmihetkiä, sekä terveyttä teille ja läheisillenne ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku!
      Olenkohan koskaan kaivannut näin paljon kevättä ja lämpöä. Jos elämän ilo palaisi, kun saisi katsella muuttolintuja pihalla ja lämpö hellisi kipuilevia jäseniä. Ehkä senkin saan vielä kokea ja nyt ihailen kaunista talvea sisältä.

      Poista
  2. Valo on lisääntynyt ja kohtahan aurinko alkaa lämmittää. Kohti kesää mennään.

    VastaaPoista
  3. Ei tonne katolle kyllä uskalla tässä iässä mennä. Tosin minä en sinne edes pääsis. Onneksi meillä on jyrkkäkatto että lumet ovat tulleet jo pari kertaa alas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo katos pitää lumia katolla, vaikka reunamilta alas tulee. Eihän tuonne enää itsellä ole asiaa. Onneksi on apujoukkoja tuohonkin hommaan.

      Poista
  4. 🧡Hyvää työtä!..koko apujoukko on tehnyt 😊
    Hyvää ystävänpäivää !🌷

    VastaaPoista