sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

ihan vaan kotona auringossa

 Tänään oli kaunis keväinen päivä. Mieheni syntymäpäivä, jota juhlimme kahdestaan kahvilla ja kääretortulla. Hän kävi jäällä pari kertaa pilkillä. Jäät ääntelevät valtavasti. Olen yölläkin herännyt niiden ääneen.
 Ajoimme eilen kaupunkiin. Tyttö keräsi meille kahden viikon ostokset, jotka lastasimme peräkonttiin hänen takapihalla. Pari sanaa vaihdettiin metrin päästä ja pian kotiin. Oli syntinen olo istua autossakin ja ajatella muiden ajatuksia; vanhukset vaan huvittelee, niih
 Kunta järjestää täälläkin kauppapalveluita ja kotiin tuontia, mutta hankaluus on, kun ei ole tiliä kaupassa. Se täytyisi avata kaupan kassalla. Selvittelen vielä lisää, kun seuraava kerta tulee eteen. Verkkokauppojen kuljetus ei ulotu tälle alueelle ja siellä voi maksaa nettipankissa.
 Olen kieltämättä istunut netissä ja selvitellyt asiaa useamman päivän. Laitoin myös sähköpostia meidän vakikauppaan ja siellä ei onnistunut mitenkään. Voin myöntää, että itku tuli. Mulle myös kommentoitiin, että saanhan mä mennä kauppaan. Tiedän, että ikäraja ei koske meitä. Mutta jos se on vuodesta kahdesta vajaa, miksi menisimme.
 Tehohoitopaikkoja on tosi vähän ja aika varmaan, että olisimme siellä, jos tartunnan saisimme. Läheisemme ovat kaikki palveluammateissa ja niin moni muu. Jos he tarvitsevat hoitoa, emme ole siellä tukkona. Yhteiskunnan täytyy pyöriä edes jotenkin ja se vaatii tekijöitä.
 Me olemme olleet jo toista viikkoa Majalla kahdestaan ja tämähän on meille tuttua. Helppoa tämä kaikki säätäminen ei ole ollut, mutta vielä olen onnistunut. Ruuasta toki jää paljon ns. tuoretta pois. Pakastimessa on kasviksia ja marjoja sentään.
Koko ajan tulee mainoksia osta sitä, osta tätä, nyt edullisesti kotiin kannettuna. Mutta ihan tavallista ruokaa ei saa tänne kotiin, vaikka siitä olisi valmis maksamaan kohtuullisen korvauksen. Haluaisin antaa nuo kunnan palkkaamat henkilöt vielä vanhempien käyttöön.
Meillä on kaikki hyvin, vaikka itkuhan on jo nyt tullut. Pakolliset pyykit ja ruuat olen jaksanut tehdä. Kevät siivouksia voisi aloitella, mutta en jaksa keskittyä. Roikun netissä ja katselen sarjoja ja vlogeja ja virkkaan nauhaa, ehkä päällystän sillä kranssin tai en.
Jos jaksoit lukea tämän "valituksen", kiitos.

Toivottavasti jaksamme pysyä kotona ainakin me joutavat.  Se on lahja työssäoleville ja seuraavalle sukupolvelle. Tästä tulee pitkä kevät.
Kun on elämää on toivoa.

Voimia kaikille ja terveyttä! Tästä selvitään, pakko.

Rakkaudella Molla

15 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Paljon Onnea miehellesi! Kyllä vaan tämä Corona myräkkä on aiheuttanut paljon vaikeuksia ihmisille, kumpa päästäisiin pian palaamaan normi arkeen ja siltä mahdollisimman moni säästyisi! Toivottavasti saatte pysyä terveinä! Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde!
   Nämä kommentit nousee arvoon arvaamattomaan nyt, kun kaikki muu pysähtyy.

   Poista
 2. Onnea syntymäpäiväsankarille!
  Kauniit kuvat ja tuo viimeinen kuva. Siinä on jotakin niin toiveikasta, jota nyt juuri tarvitaan ♥

  Hyvää alkavaa viikkoa, sekä terveyttä ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja-Terttu!
   Ehkä tulevassa keväässä on ripaus toivoakin.

   Poista
 3. Paljon onnea synttärisankarille!
  Kauniit ja niin keväisen kirkkaat kuvat laitoit tänne meidän kaikkien iloksi, kiitos ♥

  Itselleni vaikeinta on, kun joudun olemaan erossa rakkaista lapsista ja lastenlapsista. Ikävöin heitä niin valtavasti, että varsinkin näin työvuoron jälkeen väsyneenä kun heitä ajattelen, ei itku ole kaukana. Pahinta on ehkä se, kun ei tiedä kuinka monta kuukautta tämä tilanne vielä jatkuu, ja toki myös huoli heidän hyvinvoinnistaan kuormittaa.
  Vaan ei auta nyt kuin keskittyä vaan tekemään töitä ja viettämään vapaa-aikaa kaukana muista ihmisistä luonnon hellässä huomassa :)
  Aurinkoa alkavaan viikkoonne, sekä terveyttä teille sinne majalle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Mun kommentti meni hiukan väärään paikkaa.

   Poista
 4. Kiitos Ansku!
  Ajattelin tässä aamulla, kun saisin perheeni tänne "kultaiseen" häkkiin lähelle, olisi kaikki hyvin. Ikävä ja huoli on pahinta, mutta on vaan jaksettava.
  Voimia myös sinulle Ansku!

  VastaaPoista
 5. Voimia myös sinulle, nyt tarvitaan jaksamista olla kotona. Onneksi jotakin voi harrastaa myös kotona.

  VastaaPoista
 6. Paljon onne ja terveyttä miehellesi ! Nii keväiset kauniit kuvat ja muistuttaa edelleen sini musta valkoista Eestin lippua … Olkaa terveitä . Ei liiku mihinkään , vaan parvekkeelle ja takaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata!
   Meillä on onneksi tuo piha.
   Terveyttä ja kaikkea hyvää!

   Poista
 7. Voimia niin paljon Marketta ja me selvitään tästä ja hyvin sanottu, koska on pakko. Vuoristorataa on ja ikävä on läheisiä, kova ikävä.

  Onnea vielä sankarille ja aivan ihanat kuvat olet taas ottanut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3
   Tänään oli taas paha päivä, mutta rämmin taas kuiville. Onneksi te nettikamut olette siellä. <3

   Poista
 8. Paljon Onnea miehellesi!
  ..Hyvää vointia!
  PYSYTÄÄN TERVEINÄ!

  VastaaPoista