sunnuntai 23. helmikuuta 2020

mökkitunnelmaa viikonloppuun

 Aamutaivas alkuviikosta.
 Lonkeron harmaa lauantaipäivä. Vettä satoi enemmän ja vähemmän, yleensä enemmän, koko päivän. Tuuli humisi ja jymisi ja katto pakkui sateesta.
 Kun ilta hämärtyi, sähkö katosi. Minulla on patterikynttilöitä, pullovaloja ja oikeita kynttilöitä, joten näimme tassutella ihan hyvin. Takassa paloi tuli ja lämmintäkin riitti. Kuvia en uskaltanut ottaa, kun unohdin ladata kännyn täyteen päivällä. Koskaan ei tiedä, kuinka kauan saa pärjätä ilman sähköjä. Yllä olevan kuvan otin, kun sähköt olivat palanneet. Puolitoista tuntia ne vaan olivat kadoksissa. Meillä se on lyhyt aika, vaikka moni  ehkä kauhistelee aikaa.
Kun virta oli palannut, tuuli vaan tuntui yltyvän. Tänäkin aamuna puut taipuivat tuulen voimasta. Täällä sisämaassa päästiin vähällä tästäkin myräkästä onneksi.

Kylätielle on jo asetettu kelirikon-merkki ja oma tiekin on aika pehmeä. Jos emme saa alkuviikosta pakkasta, emme uskalla roska-auton antaa ajaa meille. Muuten voi olla vaarana, että emme pääse omalla autolla täältä pois.

Lunta on siellä, missä sitä ja kasattu eli erittäin vähän. Lammikoita ilmestyy pihalle. Järvellä vesi juoksee jään päällä ja rannoissa on sulaa. Eniten kiusaa jatkuva tuuli; jäähdyttää kodin, ym.

Nyt voisi sanoa, että onneksi ei ole talvilomaa. Eipähän mene piloille ilmojen suhteen. Elämä on yhtä lomaa tai lomattomuutta joka päivä samat askareet jaksettava.

Hyvää lomaa kellä sellainen on ja muillekin mukavaa viikkoa!


8 kommenttia:

 1. Meilläkin Itä-Suomessa lumet hupenevat ihan silmissä. Aikamoinen tuuli oli täälläkin ja tänään olikin räntäsade. Ihmeellinen "talvi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi tosiaan. Talvilajien harrastajia ei hemmotella tälläisillä talvilla.

   Poista
 2. Kovat ja myrskäiset tuulet tuivertavat,turhankin useasti.
  Kaunis kuva tuo aamurusko!
  Hyvä että virtaa riittää..
  sähköisesti ja kotitöihin:))
  Levollisen rauhaisaa helmikuunloppu-puolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!
   Vaihteeksi aurinkoinen ja melkein tuuleton aamu.

   Poista
 3. Tääläkin lauantaina satoi vettä koko päivän ja nytkin on pilvinen sää ja kova tuuli.
  Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle ♥
  Ps. kurkkaapa blogiini ☺

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marja-Terttu!
  Oi kurkkasin blogiisi ja olen ihan hämmentynyt. Nyt saa odottaa postista muutakin kuin Postista. Olen onnen tyttö.

  VastaaPoista
 5. Alkuviikon aamutaivas huikean kaunis ja tänään aurinko täällä oikein porottaa, ihanaa. <3 Sydämellistä tiistaita Majan Molla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Täälläkin oli aurinkoista ja muutama aste pakkkasta.

   Poista