maanantai 22. huhtikuuta 2019

Molla höpöttää

 Torstaiaamuna oli taivaalla liikettä, kun kahvikupin kanssa tulin työhuoneen ikkunan taakse. Lentokoneita oli lennellyt joka suuntaan järven yllä. Aamuaurinko värjäsi ajojanat kauniisti. Joku kysyikin Facebookissa, minne nuo kaikki koneet lenti. En tiedä, mutta oli mielenkiintoisen näköistä..
 Meillähän oli työkatkoksia sähköissä keskiviikkona ja torstaina. Mä ompelin joskus virkatuista kukista meille pääsiäiskoristeita. Teippirullien pahvirullat ja langanpätkät sai uuden tarkoituksen noissa. Joutavalla joutavat huvit. Pakkasin mä nuo koristeiden kanssa tänään laatikkoon. Voi olla, että ensi vuonna jo roskiin joutavat.
 Pääsiäinen oli ja meni ihan kahdestaan. Toskakakkua on syöty urakalla ja kiusauskin meni jo. Lumi on sulanut vauhdilla, mutta vielä sitäkin löytyy. Autotallin takana on niin iso kasa, että hyvä jos juhannukseksi sulaa.
Nyt vaan odotellaan meidän mökkikautta eli rantasaunaan pääsyä. Ensin täytyy saada sinne vettä siivoukseen eli järvi sulaksi.
Lintuja on pyörinyt ja ylilentoja näkee koko ajan. Myös konserttiin pääsee heti etuovelta. Kamera ei vaan ole koskaan paikalla, kun lintu pyrähtää yli tai ikkunan taakse. Kurjet, joutsenet, kaulushaikara, lokit, sorsat on ainakin  jo kuultu ja nähty pikkulintujen lisäksi. Kuva kortista.                                   
 Mehiläiset pörrää jo innolla. Kuva kortista
 Muutama krookuskin ja muukin pikkusipuleista kukka on noussut. Siis vaan muutama, vaikka joskus niitä oli kuvattavaksi. Kuva kortista
Valvontakamerassakin  lentelee yölläkin vaikka mitä. Oletan suurimpien olevan lepakoita ja pienempien yökkösiä, yöperhosia. Siis oletan, hym.
Viime yönä heräsimme ihme ääneen. Joku nakersi ulkona innolla betonia, tarkistimme aamulla, eli sokkelia. Oli muuten mielenkiintoinen ääni. Koko yön meni sekaisin mokovan vuoksi.

Pääsiäinen tuli sitten taputeltua ja vapun odotusta vaan. Ikkunat pitäisi pestä ja se on vaan niin inhokki. Ennen sentään osasin nekin pestä ja mihin sekin taito on kadonnut. Raitoja raidan perään vaan saan aikaiseksi, plääh.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! 

5 kommenttia:

  1. Samanmoisia kiemuroita oli meiänkin taivaalla,mitä lie taivas-rallia lentäneet:)??
    Kylläpä on kauniita "joutava,joutilaana" tehnyt:))no et kyllä nakkaa roskiin,:)teet ovehen kukkais-kranssin:))
    jokos tällä haavaan?,sähkökatkokset ohi?
    Teillä on kevät,:))
    Meillä lunta vielä metritolokulla;),ainakin kuskatuisa läjissä? :)))
    Sinulla ei ookkaan pitkä matka mökille:)))),ihana ranta sauna ja järvi;))) (sanoo ihminen joka pelekää vettä,en vesisajetta kummiskaan)
    Nuo kortit ...oi ne on kauniita:)
    sanos muuta.ikkuna pesu...oispa rikas niin ulkoistasin nuo hommat jollekki virmalle,;))
    Mitä kaikkia ihanuuksia riistakamera on teille näyttänyt?onko teillä peuroja?
    joo huomenna paketoiaan pääsiäinen yläkomeroon:)ja sima sehän täytyy.laittaa ruputtelemaan:)
    Oikein hyvää alkavaa viikkoa!!,sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peurojakin pyörii aika lähellä, mutta ei sentään pihalla.
      Mökkihän tämä alunalkaen oli, mutta muuton jälkeen hiukan fiksailtiin koko aikaiseksi.
      Kiitos Liisa! Oikein keväistä viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja nuo pääsiäiskukat on kyllä kauniita! Hienot on kyllä siellä maisemat! Täälläkin on tuo lasinpesu odottamassa, eikä se kuulu minunkaan suosikki puuhiin:) Vaan onhan sitten kiva ihastella kevätauringon paistetta kun on kirkkaat lasit:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde!
      Taidan siirtää itseni tuonne ikkunan väliin, houh.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista