tiistai 4. kesäkuuta 2019

Majan orvokit

 Muut jo vaihtaa orvokkeja  muihin kukkii ja minä vasta ostin orvokit tiinuihin.
 Kukkakaupassa oli viimeiset orovokit myynnissä. Yritän ostaa joka vuosi erivärisiä ja nyt sopivasti oli keltaisia ja oransseja. Myös yksi vaalea oli ja se mielestäni sopi hyvin noiden kanssa. Syksyllä annan noiden siementää ja monena kesänä sieltä nousee myös edellisen vuotisia kukkia. Vaihdaemme vaan osan mullasta uuteen, joten edellisen vuoden orvokkeja nousee tuurilla.
Menin eräänä päivänä hiukan tassuttelemaan. Muovipussi ja sieniveitsi hyppäsi taskuun ihan itsestään. Ja mites sattuikaan muutama korvasieni luiskahti pussiin mukaan. Minäkö sienihullu? No en.... ehkä hiukan tai paljon tai valtavasti. Kotona pyöräytin piirakan sienien käsittelyn jälkeen. Ohjeekin etsin ja puolet raaka-aineista taisi löytyä. No tein  sen sitten melkein ohjeen mukaa ja oli ihan syötävää.
Eilen keräsin meidän raparperisadon ja sain pellisen piirakkaa niistäkin. Siitä meni suurin osa pakastimeen. Jäi kuvaamatta herkkutelun keskellä ja pakastimesta en jaksa kuvata enää.
                                      
 Moni ilta on ollut tosi kaunis, vaikka tuulista on ollutkin.

Orvokit antaa hiukan väriä maisemaan vihreyden keskelle.
Poimin muutaman kielon pihalta työpöydälle antamaan iloa ja tuoksua.

Hellettä on luvattu. Siivosin tänään "viikkosiivouksen", jonka teen ehkä joka toinen viikko. Nyt voi nauttia helteestä puhtaissa lakanoissa ja puhtaassa kodissa hiukan aikaa. Iän myötä osaa alkaa ennakoimaan töitään, kun joka hetki ei vaan jaksa.

Nautinnollisia kesäkuun alun päiviä kaikille!


7 kommenttia:

  1. Niin kaunista kaikki ja oi mikä herkullinen piirakka. <3

    Ihanaa kesäkuun alkua Marketta. <3

    VastaaPoista
  2. niin vaihtaa
    Meillä kevät;)
    Kaunista,viihtyisää,ja niin ihanan herkkupiirakan pyöräytit,
    Kielon tuoksuista kesää !!

    VastaaPoista
  3. Orvokeissa on todella värivalikoimaa <3 Meillä yllätykseksi maalla nousi kukkapenkkiin yllätysmäärä lilaa orvokkia, voisi ehkä kaveriksi ostaa vaikka keltaista ja toivoa ensi kesälle vieläkin isompaa "orvokkisatoa". Ihanaa kesän alkua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit kukkii uskollisesti koko kesän, kun jaksaa nyppiä hiukan.

      Poista
  4. Kiitos marja-terttu!
    Yllättävän kauan nuo tuntuu kestäävnkin.

    VastaaPoista