sunnuntai 27. elokuuta 2017

kaikkea pihalta ja metsästä: orava jemmaa talvivarastoja



Vietimme perjantaina miehen kanssa muutaman tunnin lomaa  näissä maisemissa, hih.Mustikkaa ja kantarelleja saimme matkamuistoksi kotiin.

Rouskuista suolasieniä, tatit kuivuriin ja kantarellit pakastimeen.


Lasihuoneeseen vilkaisu. Tuosta vesimeloonista olen ylpeä ja odotan innolla, jos se ennättäisi kasvaa syöntikokoiseksi.

Puolukoita pihan reunalla, raakoja eli odottelemme kypsymistä.
Tänään sain kesäkurpitsat pakkasen uumeniin. Paloittelen ne ja lisäilen talvella muiden kasviksien joukkoon. Hiukan omaa lisuketta kaupasta tuodun sekaan.
Keltainen jättikurpitsa jäi vielä odottelemaan etikkakylpyä. Mulla ei taida olla kotona kaikkea tarvittavaa, mutta tuo säilyy.

Tässä pieni katsaus Majan syystouhuinen. Tekemistä riittää, kun on tarpeeksi hyvä mielikuvitus ja ahneuttakin saada ruokaa talvea varten.

Kuulaita elokuun viimeisiä päiviä!

6 kommenttia:

  1. Näin syksyisin on paljon säilömistä. Puolukat ei meilläkään ole kypsiä.
    Minä olen tehnyt parina päivänä mehuja, postasin siitä tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mehuja! Meille ei tullut marjoja kuin kourallinen. Pakkaset taisi osua pahaan aikaa keväällä.

      Poista
  2. Ihanaa talvivarastoa siellä kehkeytyy kun Molla on laittanut tuulemaan. <3 Noita on sitten kiva nautiskella talvipakkasen paukkuessa. Kivaa viikkoa Marketta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyisin orava tulee minusta esille ja hyvältähän ne talvella maistuu.

      Poista
  3. No, kyllä kelpaa talvivarastojen kanssa! Ja vielä vesimelonikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mesimeloonin maistelua odotan innolla, jospa se valmistuisi.

      Poista