lauantai 30. huhtikuuta 2016

Taputellaan vappu pois, kun kalenteri niin käskee :)


Ensimmäiseksi tietysti kotieläimet ja puutarhan kukat ;) Nuo eläimet on täällä arkoja ja eivät laske lähelle kuvaamaan. Minun kameralla ei taas kamalasti zoomata, mutta ehkä heidät tunnistaa. Eilen satoi, kun kangasvuokot  metsässä kuvasin eli eivät jaksaneet avata nuppujaan.


Ja lopuksi korttisuma. Ehkäpä jollakin näillä voisi toivottaa hyvää vappua? Viulutyttö tai kitarapoika, pari skumppalasissa tai tytöt ilmapallon naruissa tai ehkä kuitenkin vappukukkia? Jokainen voi valita ihan omansa.

Haluan toivottaa näiden kuvien ja korttien myötä kaikille omannäköistä ja rentouttavaa vappua!

Me lähdelle hakemaan kaappia vappujuomille, siitä ehkä lisää myöhemmin. Toivon kaappia valolla ja ne juomathan voi hankkia sitten, vaikka ensi vuonna, vai? hih hah, mutta palaillaan.

torstai 28. huhtikuuta 2016

Kortteilu on hyvä syy siirtää kotihommia, vai onko?





Kevättalvena tehtyjä kortteja on hyvä postailla, kun näin harmaana päivänä ei ole muutakaan. Kaikkea mahdollista laattikojen pohjilta näihinkin on käytetty. En vaan tiedä, onko mulla kaikille näille käyttöä. Pitäisiköhän arvonta laittaa pystyyn ja niputella muutama kortti palkinnoksi? Plääh, en tiedä. Kaikilla on niin hienoja palkintoja, että taida näitä räpellyksiä laittaa. Mietitään, kun tämä blogikin taitaa jo kuudetta vuotta taputella.

Mulla huutelee imuri lenkitystä ja pyykitkin vaatii kaappiin viikkausta. Mies lämmittelee rantasaunaa, että saa lämmintä vettä sen pesemiseen. Harmaa sumuinen aamu vaan ei innosta hommiin. Nyt potkaisen itseni ylös tästä, pomps.

Mukavaa torstaita kamut!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

elämä on luopumistakin


Lauantai aamu koitti kauniina.
Lunta ja rakeita oli yöllä satanut ja aamullakin muutama kuuro meni ylitse. Hiukan jännitti lähteä matkaan kesärenkaisella autolla. Onneksi matka ei ollut pitkä.

Kirkko oli kaunis, missä kummisetäni siunattiin viimeiselle matkalle.
Aurinko tuli esiin, kun saatoimme sedän kauniin kukkakedon alle  viimeiseen lepopaikkaan.
Tilaisuus oli kaunis kokonaisuudessaan, vaikka raskaita tilaisuuksiahan nämä ovat.
Kotimatkallakin rakeita tuli välillä sakeasti, mutta turvallisesti pääsimme kotiin.

Seurailen joutsen pariskunnan uintia lahdesamme. Jäätä on hiukan viellä rannoilla. Taitavat sulaa paikoilleen. Kylmää ulkona on ja vielähän luntakin on tänne luvattu. Toivottavasti aamulla työmatkalaiset pääsevät turvallisesti perille.
 Jatkan joutsenten ja jäiden seuraamista. Palaillaan








torstai 21. huhtikuuta 2016

jäinen postaus






Jäät oli vielä kuvattava, jos ne vaikka ensi yönä joku varastaa. Ainoastaan meidän lahdessa on jäätä muuten järvi alkaa olla sula. Yöllä pakkaset ja tyyni ilma hidastuttaa jäiden lähtöä.
Mulla oli tänään siivouspäivä. No hiukan hutiloiden tein, mutta kuitenkin. Toivottavasti jättää sen luvatun rännän ja lumen tänne satamatta. Auton kanssa oli treffit parina tulevana päivänä ja siinä on kesäkumit alla.

Mutta jatkan oloilua. Kaikkea hyvää sinne ruudun taakse!

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

sumun keskellä kortteilua




Muutamia korttia taas. Korttikuvia, leimakuvia, 3D-juttuja ja koristeita rasioiden pohjilta. En tiedä tarvitsenko näitä kaikkia koskaan, mutta onhan näitä hauska tehdä lepohetkinä.
Sain yhden joutsenenkin kuvattua lennossa ikkunan läpi. Yleensä kamera ei ole mukana ulkona, kun lentävät yli.

Sumupilveä sateen keskellä. Tuota oli niin hauska seurata, kun nousi ja laski. Hullulla on halvat huvit.

Tänääkin pilvinen päivä, mutta onneksi räntäsateelta on vältytty....ainakin vielä.

Viikonjatkoja kaikille!
Palailen taas, kun asiaa ilmenee tai keksin jotain joutavaa.






lauantai 16. huhtikuuta 2016

Peilauksia lauantaina

Noin se käy, kun sen osaa. Taas saamme muutaman kerran lämmittää takkaa tai rantasaunaa.
Mun puutarha kukoistaa jo keväällä. Tuo on monivuotinen perenna, kun nousee joka kevät ja ihan ilman hoitoa. No ehkä tuo ei ole puutarhakasvi, mutta jaksaa ilahduttaa kaiken ruskean keskellä.
Aukoilta löytyi, kun tarkkaan katsoi. Annan vielä kasvaa jonkun ajan ennen muhennokseen keräämistä.
Terassikausi avattu eli kalusteet kannettu etupihalle pois rantasaunan verannalta.

Kurkin ikkunoista, hyi mua.
Meidän "edustava" etupiha, johon kaikki ensin tuleevat. Tavarat täytyy jossain säilyttää ja se edustavampi piha on tottakai rannan puolella. No sieltä harvempi vieras meille eksyy. Pakko tuo on vaan kestää, vaikka ei sisustuslehden kriteerejä täyttäkään. Aina ei voi voittaa ei edes joka kerta.

Jäät järvessä taitaa vaan vahvistua, kun yöpakkasia riittää. No kaikki aikanaan. Jospa vappuna tai äitienpäivänä pääsisi rantasaunan korkaamaan.
Aurinkoista päivän jatkoa kaikille!







keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

matka maalta maalle ja kurjen kujeet

Sunnuntaina kävimme katsomassa pojan ostamaa taloa. Hänkin halusi muuttaa maalle keskelle  hiljaisuutta. Eka kuva on matkalta ja toinen vanhasta maakellarista pihalla. Itse taloa en viitsi julkaista ilman lupaa.
Mies on ollut apuna, kun remppaavat pesutilat ennen muuttoa. Pihalla ja piharakennuksissa on tekemistä, mutta sen voi tehdä muuton jälkeenkin. Tilaahan tuolla on touhuta ja sitähän poika haluaakin.

Eilisiltaisia värejä rannalla.

Kurjet pyörii jäällä joka päivä ja niiden äänen kuuleekin.
Kangasvuokoissakin on jo nuppuja, vaikka vieressä on vielä lunta.


Muutama kuva tämän päivän lenkiltä. Lunta on paikoittain niin metsässä kuin pihallakin. Jää alkaa tummua, mutta kattavasti peittää järven vielä.
Olen siivoillut hiukan, kun olen ollut yksin kotona päivät. Ihmeen vaikeaa on tavaroista luopuminen. Puoli jätesäkkiä sain sentään poistettua tavaraa. Tilantunne on kivaa, mutta aina mielessä kiertää, jospa joskus tarviin tuota ja tuota. Hamsteri nostaa päätään koko ajan, mutta pikkuhiljaa vähentelen kuitenkin.
Kukkapenkkejä hiukan haravoin, jotta nousevat kukat edes näkyisi. Samalla sain hiukan raitista ilmaa.
Nyt täytyy tehdä jotain ruokaa. Voi remppaajalla olla nälkä, kun joskus kotiin asti joutuu. Remppapaikassa ei edes vettä saa ennen valmistumista.
Mukavaa keskiviikkoa ja kolmattatoista päivää!