maanantai 4. huhtikuuta 2016

sileät seinät ja itsepuhdistuvat ikkunat, kiitos

Meillähän on mökin puolella pyöreät hirsiseinät kuten rantasaunallakin. No ongelma ei ole tuo sauna vaan asuinpuoli. Hirsiseinähän on kuin avohyllyä koko seinä ja sehän pestävä edes joskus. Ennen pesin keväällä ja syksyllä nykyisin ainoastaan keväällä. Talvella imuroin ja poistan pahimpia seittejä. Keväällä tyhjennän seinät ja pyyhin nahkealla hirret joka puolelta kuten myös katot. Aika homma muuten ja likainen  vesikin tulee. Talven pölyt, kynttilän poltot, puulämmitys ym ym. Voisihan nuo hirret levyttää, mutta kun ovat käsinveistetyt,  ei vaan raaski. Poikakin saa aina hepulin, kun moista ehdotan. Itsekin pidän niistä paljon, mutta tuo siivous alkaa käydä kropan päälle. Asuinpuolella eli laajennusosalla on onneksi paneliseinä, joka on helppo siivota edelliseen verrattuna.
Ja sitten nuo ikkunat. Ihan kun en olisi pessyt ikkunoita eräänkin kerran ja nykyisin en vaan saa raidattomia ikkunoita, plääh. Vanhathan meidän ikkunatkin ovat, osaksi jo yli 40-vuotta. Onko ne pahukset vaan niin pintyneitä vai onko mulla taito kadonnut? Päivällä katselin joka suunnalta ja hyvältä näytti. Illalla aurinko paljasti ihanat raidat eli huomenna uusiksi. Mie haluan kirkkaat ikkunat, jos ne pesen ja PISTE. Mulla on muuten se konekin hommaan ja helpottaa kummasti, mutta.... En hyväksy, että nuo on liian vanhat puhdistumaan enää. Mie en vaan osaa tuotakaan ja muutakaan ja nyt meen itkemään ja kiukkuamaan, niih.
Kertokaa, kuinka ikkunat nykyisin pestään, kun vanhan konstit ei enää riitä?

Kuvat on vanhoja omalta kovalevyltä napattuja. En edes jaksanut katsoa milloin kuvattuja, mutta itse olen kuvannut ja meidän pihalta ovat.

Mukavampaa alkuviikkoa teille muille! Mie kiukuttalen ikkunoiden kansssa ainakin vielä huomenna ja mies auttaa ja väistelee akan raivoa ;)10 kommenttia:

 1. Samaa mieltä olen, ihan todella samaa mieltä! Ikkunoiden pesu on sellainen savotta, että tämä akka ei siitä ikinä ilman hammasten kiristelyä selviä, eikä edes sillä. Nykyään olen jo sitä mieltä, että raidat saa olla jos ja kun niitä tulee. Näkee sitten kaikki että pesty on, ilman pesua ei ole raitoja!

  -Mamma kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,kun on hengenheimolaisia. Majalla homma on paketissa tällä kertaa. Kyllä helpotti ja raidoista näkee, että on pesty ;)

   Poista
 2. Älä Sinä huoli, minäkään en saa ikkunoota niin puhtahaksi ku haluaasin ja onneksi näkö on armollinen ja tällä ikää ei enää kaikkia raitoja näe ☺☺ Mutt asaa sanoa, jotta pesty on ja piste ☺
  Kivaa viikkoa Sinulle ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te!
   Juu pestessä ei näe enää ja aurinko sitten paljastaa kaiken, mutta nyt saavat hetken olla raitoineen.

   Poista
 3. Upeas bannerikuva!
  Kyllä ne ikkunat lopulta kirkastuu, usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Banneri on kuvattu ihan vaan mun työhuoneen ikkunasta joskus aikoja sitten.
   Ikkunat saavat nyt olla raitojen kera rauhassa.

   Poista
 4. Ihanat kuvat. Minä aina kirkastan ikkunat pesun jälkeen vanhanaikaisesti rytistetyllä sanomalehdellä ja kirkasta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkulin käsityö! Työhuoneen ikkunasta napsittuja kuvia.
   Olen kuullu tuon sanomalehti jutun. Meille ei vaan enää tule ja nettiversio ei siinä oikeen toimi ;)

   Poista
 5. En muuten osaa neuvoa, sillä ukkeli pesee ikkunat, en tykkää tuosta hommasta yhtään! Kivaa viikkoa Marketta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies meilläkin auttoi. Ja voi kertoa salaisuuden: muutaman viimeisenä vuonna, kun olin töissä, meillä kävi siivooja tekemässä isommat siivoukset. Olin jo 30 vuotta ennen sitä tehnyt kaiken. Sitten vaan työ vei kaiken ajan ja energian. Mies maksoi siivoojan, kun ei itsekään ennättänyt auttaa. Arvaa, kaipaanko sitä aikaa. No voi olla, että tarviin taas kohta terveyden takia.

   Poista